Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κατά των καταλήψεων 125 καθηγητές από το ΑΠΘ

«Ανοικτό μυαλό, Ανοικτό ΑΠΘ» τιτλοφορείται κείμενο που υπογράφουν 125 καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το οποίο και κάνουν, με τη σειρά τους, έκκληση για ανοικτά πανεπιστήμια.

«Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση, θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω για τις καταλήψεις των Σχολών και των Τμημάτων του ΑΠΘ» αναφέρεται στο κείμενο των καθηγητών.

«Το πανεπιστήμιο είναι περιουσία του ελληνικού λαού και η αποστολή του είναι η παραγωγή και η μετάδοση της γνώσης. Κανείς και καμία δεν δικαιούται να στερεί από χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες το δικαίωμα στη μόρφωση. Κανείς και καμία δεν μπορεί να υποχρεώνει την ελληνική οικογένεια που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση να επιβαρυνθεί την επιμήκυνση των σπουδών των παιδιών της. Κανείς και καμία δεν δικαιούται να απαγορεύει στους πανεπιστημιακούς δασκάλους να ασκήσουν το κοινωνικό λειτούργημα της διδασκαλίας και της έρευνας» τονίζουν οι καθηγητές του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...