Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων" καταγγέλει η ΔΑΣ Δήμου Καλαμαριάς

"Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων" καταγγέλει η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς,με ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι συνεχίζονατι συναμικά οι κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου (μνημόνιο 3) και της σχετικής εγκυκλίου, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και κατ’ επέκταση στους ΟΤΑ, βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις (καταλήψεις, απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις κ.λ.π ). Στο Δήμο μας εδώ και δεύτερη εβδομάδα βρισκόμαστε σε κατάληψη για να μην δοθούν τα στοιχεία για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας - απολύσεων.

Η Δ. Α. Σ. θέλει να σας ενημερώσει για τα παρακάτω ζητήματα:

1. Καταγγέλλει τον Γραμματέα του Δ.Σ. του Σ. Ε. Δ. Κ. ο οποίος ενεργώντας μόνος του(?) παραβίασε απόφαση του Δ.Σ. και κρυφά άνοιξε την σφραγισμένη πόρτα του γραφείου προσωπικού για να εξυπηρετηθούν συνάδερφοι που πρόκειται να βγουν στη σύνταξη, χωρίς αυτό να είναι κάτι επείγον.

Η ΔΑΣ δηλώνει κατηγορηματικά ότι σε τέτοιες ενέργειες όποιοι, όποτε και όπως τις επιχειρούν θα μας βρουν απέναντι τους.

2. Καταγγέλλουμε την π, καθώς σήμερα 20/11/12 εμφανίστηκε αυτοκίνητο της Ασφάλειας με δύο ασφαλίτες οι οποίοι ρωτούσαν τι γίνεται στο γραφείο προσωπικού του Δήμου μας. Είναι σίγουρο ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας θα ενταθούν τις επόμενες μέρες. Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας να αγωνιστούν για το δικαίωμα στη δουλειά, να αψηφήσουν την τρομοκρατία και να απαντήσουν με οργάνωση και ένταση της πάλης για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής των μέτρων, για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κυβέρνηση, Τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση μας θέλουν άνεργους, φοβισμένους και υποταγμένους.

Συνάδελφε,

ήρθε η ώρα να πάρεις θέση. Θέση μάχης απέναντί τους. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να εξαιρέσει τον εαυτό του . Το τσουνάμι των απολύσεων ξεκίνησε και δεν θα σταματήσει, εάν δεν το σταματήσουμε εμείς.

Στην κλιμάκωση της επίθεσης που δεχόμαστε είναι ανάγκη να απαντήσουμε με κλιμάκωση ανυπακοής, δράσης και αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές για την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

«¨Η θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας ή θα εξεγερθούμε» !

Μην αφήσεις να γίνουν τα όνειρα των παιδιών σου στάχτη στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, στη δύναμη του δίκαιου αγώνα σου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...