Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αλεξανδρούπολη: Λαμπαδηδρομία για τη διάδοση των ελληνικών παραμυθιών


Μια διαφορετική Λαμπαδηδρομία των Special Olympics Ελλάς και της οργάνωσης «Όναρ - μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί», που αντί για δάδα είχε ένα «κόκκινο κουβάρι του παραμυθιού» που θα ξετυλιχθεί σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, για να στείλει ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής, αγάπης και αγωνιστικότητας.

Η λαμπαδηδρομία αποτελεί μέρος ενός μεγάλου ταξιδιού με τίτλο «Το παραμύθι - Δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει» που θα πραγματοποιηθεί σε 100 μέρες, έχοντας 84 προορισμούς και 22 Νομούς σε όλη την Ελλάδα, από το Ορμένιο μέχρι το Ακρωτήρι Ταίναρο στη Λακωνία.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές στην Αλεξανδρούπολη Στόχος του ταξιδιού είναι η διάδοση των ελληνικών παραμυθιών, του εθελοντισμού και των υγιών συνηθειών ζωής.

Στις δηλώσεις τους οι συμμετέχοντες φορείς στη λαμπαδηδρομία εκθείασαν την τεράστια βούληση των αθλητών, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι τα άτομα με αναπηρία αξίζουν να έχουν ισότιμη μεταχείριση με όλα τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν οι αθλήτριες Χρυσοπηγή Δεβετζή και Ειρήνη Κοκκινάριου, ο κήρυκας του Εθελοντισμού των Special Olympics αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, ο πρόεδρος της οργάνωσης «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» Δημήτρης Αβούρης, οι εθελόντριες Ευαγγελία Κοσμαδάκη και Ελβίρα Ταταρίδου, καθώς και οι αθλητές των Special Olympics του Έβρου.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τη Μεραρχία Έβρου και με ενδιάμεσες στάσεις των αθλητών στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του πρέσβη των Special Olympics Νίκου Ζαμπουνίδη και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, κατέληξε στο Ειδικό Σχολείο, στην περιοχή Παλαγίας.

Ο κήρυκας του Εθελοντισμού των Special Olympics αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία και στήριξη που έτυχαν ως τοπική ομάδα των Special Olympics Ελλάς, ενώ ο πρόεδρος της οργάνωσης «Όναρ - μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» Δημήτρης Αβούρης, αναφέρθηκε στη δύναμη του παραμυθιού και ειδικά στον αγώνα των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...