Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

«Όργιο βίας» στο ΑΠΘ καταγγέλλουν οι φοιτητές

Συνεχίζονται οι απίστευτες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τις ευθύνες των αρμοδίων για το πολυεπίπεδο... αδιέξοδο που βρίσκεται το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο ίδρυμα της χώρας.
Τελευταίο επεισόδιο στον κύκλο των αποκαλύψεων, η επιστολή που έστειλαν φοιτητές της Νομικής Σχολής στον πρόεδρό της, κ. Νικόλαο Μπιτζιλέκη, με κοινοποίηση στον πρύτανη του πανεπιστημίου, κ. Γιάννη Μυλόπουλο, στην οποία καταγγέλλουν τη δράση κουκουλοφόρων με σιδηρογροθιές και τους «ενδοπανεπιστημιακούς υποκινητές της φαυλότητας, που ωμά και ξεδιάντροπα εκβιάζουν πρόσωπα και θεσμούς».

Οι φοιτητές της Νομικής περιγράφουν ένα «όργιο βίας» που εκτυλίσσεται στους χώρους του πανεπιστημίου, δημιουργώντας μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση, η οποία βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών που αντιτίθενται στις καταλήψεις και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες καθαριότητας του πανεπιστημίου.

Η επιστολή αυτή έρχεται μία εβδομάδα μετά τη δημόσια καταγγελία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, ότι ο κ. Μυλόπουλος ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας, καλύπτοντάς τους τα έξοδα των κινητοποιήσεων.

«Οσοι φέρουν την ακαδημαϊκή ιδιότητα και με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται σε επεισόδια βίας και τρομοκρατίας, με ποιον τρόπο μπορούν να συνεχίσουν να ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα;», ρωτούν οι φοιτητές της Νομικής, με τις εικόνες βίας που περιγράφουν στην επιστολή τους να σοκάρουν: «Στις 12/11 και ώρα 12.10 μ.μ. στον χώρο του φουαγιέ της ΝΟΠΕ εισέβαλαν κουκουλοφόροι, άλλοι φορώντας κράνη και έχοντας σιδηρογροθιές έσπασαν ό,τι βρήκαν στο φουαγιέ και χτύπησαν με βία τρεις φοιτητές οι οποίοι προσπαθούσαν να δραπετεύσουν απ’ όπου μπορούσαν, καθώς η πόρτα που οδηγεί στους πίνακες ανακοινώσεων είναι κλειδωμένη λόγω των σκουπιδιών. Ενα ανθρωποκυνηγητό ενώπιον εκατοντάδων φοιτητών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κυλικείο. Στις 13/11, πρωινές ώρες και πάλι, μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα ανέβηκε στον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής, έσπασε ό,τι βρήκε στον διάδρομο, σκόρπισε σκουπίδια, χτύπησε δύο άτομα, τα οποία προσπάθησαν να βρουν διαφυγή στις τουαλέτες και εγκλωβίστηκαν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής, μιλώντας στο protothema.gr, κάνει λόγο για έλλειμμα διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει έλλειμμα διοίκησης όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Αυτονόητο είναι».

Μάλιστα, ο κ. Μπιτζιλέκης σημειώνει ότι τέτοιας έκτασης φαινόμενα δεν είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν, ενώ υπογραμμίζει το γεγονός ότι του καταγγέλθηκε από συγκεκριμένο φοιτητή, ο οποίος υπογράφει την παραπάνω επιστολή και πρωτοστάτησε ενάντια στις καταλήψεις, ότι αναγκάστηκε να μείνει σε ξενοδοχείο για λόγους ασφαλείας εξαιτίας επίθεσης που δέχτηκε, ενώ όταν οι διώκτες του τον εντόπισαν κατέστρεψαν το αυτοκίνητό του!

Ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής αναφέρει επίσης ότι το ΑΠΘ διέρχεται την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για τις συνεχείς αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα των πρυτανικών αρχών.

Η επιστολή των φοιτητών της Νομικής, αναφορικά με τον «χουλιγκανισμό» εντός του ΑΠΘ, έρχεται να προστεθεί στον άγριο ξυλοδαρμό καθηγητών και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής, οι οποίοι επιχείρησαν να καθαρίσουν πανεπιστημιακούς χώρους από τους σωρούς των σκουπιδιών, λόγω της δίμηνης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να παραμένει έως σήμερα αμέτοχη στα όσα ιδιαιτέρως σοβαρά έρχονται καθημερινά στο φως για τα τεκταινόμενα στο ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...