Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΘΡΑΚΗ: Στο έλεος των βανδαλισμών φωτεινοί σηματοδότες και δημοτικός φωτισμός!

Ανενόχλητες φαίνεται πως συνεχίζουν τη δράση τους συμμορίες ληστών που λεηλατούν κολώνες δημοτικού φωτισμού και φωτεινούς σηματοδότες... στις πόλεις της Θράκης, κλέβοντας καλώδια τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούν.

Στην Ξάνθη το φαινόμενο παρατηρείται εντόνως στις κολώνες του δημοτικού φωτισμού, όπου οι δράστες αφαιρούν το υπόγειο σύστημα καλωδίων βυθίζοντας στο σκοτάδι περιοχές ολόκληρες, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται εντόνως. Οι ζημιές που προκαλούνται υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που το κέρδος των ληστών δεν ξεπερνά τα 50-100 ευρώ ανά περίπτωση.

Το ίδιο φαινόμενο, ελαφρώς τροποποιημένο εντοπίζεται και στην πόλη της Κομοτηνής όπου εκεί οι δράστες αφαιρούν τα καλώδια από τους φωτεινούς σηματοδότες της πόλης προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ και σε αυτή την περίπτωση το κέρδος των επιτήδειων είναι απειροελάχιστο συγκριτικά με τις ζημιές που προκαλούν.

Κάτι ανάλογο λαμβάνει χώρα και στον Έβρο, με τους ληστές να ξηλώνουν καλώδια από κολώνες αφήνοντας πίσω τους μόνο καταστροφές και ζημιές.

Η νέα αυτή μορφή εγκληματικότητας φαίνεται πως είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην περιοχή της Θράκης, ενώ κατά καιρούς οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε ανάλογες συλλήψεις χωρίς ωστόσο αυτό να είναι αρκετό για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.
thrakitoday.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...