Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επιτυχία για τις Ημερίδες Χαλκού στην Κοζάνη και τη Βέροια

Το Ε.Ι.Α.Χ. στα πλαίσια της ενημέρωσης των κλάδων των Θερμοϋδραυλικών και των ηλεκτρολόγων, διοργάνωσε δύο Ημερίδες Χαλκού στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κοζάνη και τη Βέροια. Πιστό στο ραντεβού του με το επαγγελματικό κοινό, πραγματοποίησε τις δύο ενημερωτικές ημερίδες με θέματα:
  • Ο χαλκός στα υδραυλικά-θερμοϋδραυλικά δίκτυα
  • Ο χαλκός σε ασφαλείς και έξυπνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και
  • Χαλκός και ανακύκλωση
Βασικοί εισηγητές σε κάθε νεότητα αντίστοιχα ήταν, ο Καθηγητής Γεράσιμος Ζεπάτος, ο Καθηγητής Γεώργιος Σαρρής και ο κος Ιωάννης Καραγώγος της εταιρίας Ανακύκλωση ΑΕ. 

Ηλεκτρολόγοι, και θερμοϋδραυλικοί όπως επίσης και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσαν δυναμικό παρόν στις ημερίδες, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον για ενημέρωση σχετικά με το αιώνιο μέταλλο, παραμένει αμείωτο.

Επίτιμοι παρευρισκόμενοι ήταν οι:
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Κοζάνης, κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος,
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Κοζάνης, κ. Τσιάκας Νικόλαος
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Βέροιας, κ. Χρισοπουλίδης Νίκος και
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Βέροιας, κ. Μάρτος Δημήτριος
Οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εφαρμογές του χαλκού στα υδραυλικά και θερμοϋδραυλικά δίκτυα, τη συνδρομή του χαλκού στην ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αλλά και για τη συνεισφορά του υλικού στην αειφόρο ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία του στην υγεία, στη ζωή και στη φύση.

Τις ημερίδες προλόγισε ο κ. Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, καθώς και στην νέα εφαρμογή στον χώρο της υγείας, και όχι μόνο, του αντιμικροβιακού χαλκού, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα της χρήσης και προώθησης πιστοποιημένων προϊόντων καθώς και την ανάδειξη καινοτομιών στον επαγγελματικό χώρο του καθενός, προτάσσοντας πάντοτε την άρτια επαγγελματική του υποδομή.

Η παρουσίαση του κ. Γεράσιμου Ζεπάτου, εστίασε στις σύγχρονες εφαρμογές του χαλκού στα υδραυλικά και θερμοϋδραυλικά δίκτυα καθώς και στους σωστούς τρόπους διαχείρισης του υλικού.

Έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα της ανάδειξης του επαγγελματισμού των υδραυλικών / θερμοϋδραυλικών , οι οποίοι μέσα από το έργο τους θα μπορέσουν να διαφοροποιηθούν έναντι άλλων επαγγελματιών του χώρου.

Ο κ. Γ. Σαρρής, αναφέρθηκε στην ασφαλή ηλεκτρική εγκατάσταση με έμφαση στην προσοχή των επαγγελματιών στην εκτέλεση των έργων τους και την αναγκαιότητα για συνεχή ενημέρωσή τους σχετικά με την νομοθεσία αλλά και τα νέα πρότυπα που εμφανίζονται στην αγορά.Ολοκληρώνοντας έκανε μία σύντομη αναφορά στις έξυπνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που βρίσκουν εφαρμογές στα λεγόμενα «έξυπνα σπίτια».

Ο κος Ιωάννης Καραγώγος, ανέλυσε και τόνισε τη μεγάλη συμβολή του χαλκού στην ανακύκλωση, ως το μοναδικό μέταλλο με δυνατότητα 100% ανακύκλωσής του άπειρες φορές και κυρίως χωρίς να χάνει καμία από τις ιδιότητές του, καθώς και την δραστηριότητα της εταιρίας «Ανακύκλωση Α.Ε» γύρω από την αποκομιδή και διαχείριση των ηλεκτρικών συσκευών σε κατάλληλους χώρους προς τελική ανακύκλωση.

Η ΧΑΛΚΟΡ ΑΕ η οποία παρέστη στις εκδηλώσεις, μοίρασε ενημερωτικό υλικό για τον χαλκό στα υδραυλικά και θερμοϋδραυλικά δίκτυα, ενώ το Ε.Ι.Α.Χ. μοίρασε ενημερωτικό υλικό γύρω από τον χαλκό και τις γενικότερες εφαρμογές του. Οι εισηγητές καθώς και στελέχη του Ε.Ι.Α.Χ. και της ΧΑΛΚΟΡ ΑΕ ενημέρωσαν το κοινό για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις εφαρμογές και τις ιδιότητες του αιώνιου μετάλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...