Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Συγκέντρωση εργαζομένωνι του νοσοκομείου "ΠΑΝΑΓΙΑ" - ΚΚΕ: Να μην κλείσει


Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ΄΄ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 4η ΔΥΠΥ στην Αριστοτέλους (απέναντι από το ΙΚΑ) ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου.

   Καλούν το λαό της Καλαμαριάς αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης να εκφράσει τη συμπαράσταση – αλληλεγγύη του ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου γιατί η Υγεία είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας.


ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Να μην κλείσει το νοσοκομείο «Παναγία»

Την αντίθεσή της στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Παναγία»στη Θεσσαλονίκη εκφράζει ηΚομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Το κλείσιμο έρχεται ως συνέπεια της απόφασης της τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, με δραματικές συνέπειες για τους ασθενείς.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει: «Στόχος της συγκυβέρνησης και της ΕΕ είναι να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο που δεν θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία - Πρόνοια για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να αναγκαστούν οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πιο ακριβά για υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα που έχουν ανάγκη. Να ενισχυθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας που οργιάζει πάνω στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας».

Καλεί το λαό της πόλης «να μην ανεχτεί μια τέτοια εξέλιξη. Η υγεία είναι αγαθό και δικαίωμα του λαού και δεν πρέπει να χαρίζεται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματική όμιλοι. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου "Παναγία", ενάντια στην υποβάθμιση γενικά της Υγείας».

Ολόκληρη το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Παναγία

Την Τετάρτη 19/12 εξελίχθηκε στη Θεσσαλονίκη άλλο ένα επεισόδιο στην προώθηση της εμπορευματοποίησης- ιδιωτικοποίησης της υγείας. Συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρά στην ουσία στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία μέσω της μεταφοράς κλινικών στο υπό ενιαία διοίκηση νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» αφού όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να μεταφερθούν η ενδοκρινολογική, η νευρολογική και η ουρολογική, οι τρεις βασικές κλινικές του «Παναγία», στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Η παραπάνω εξέλιξη είναι συνέχεια στην αρνητική κατάσταση και την υποβάθμιση που προωθείται στο συγκεκριμένο και σε όλα τα νοσοκομεία με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εντάσσεται στη συνολική λογική της συγχώνευσης- κλεισίματος των μονάδων υγείας.

Στόχος της συγκυβέρνησης και της ΕΕ είναι να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο που δεν θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία- πρόνοια για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να αναγκαστούν οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πιο ακριβά για υπηρεσίες υγείας και φάρμακα που έχουν ανάγκη. Να ενισχυθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας- πρόνοιας που οργιάζει πάνω στην διάλυση της δημόσιας υγείας.

Ο λαός της πόλης δεν πρέπει να ανεχτεί μια τέτοια εξέλιξη. Η υγεία είναι αγαθό και δικαίωμα του λαού και δεν πρέπει να χαρίζεται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματική όμιλοι.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία, ενάντια στην υποβάθμιση γενικά της υγείας.

Να επιστρέψουν όλες οι κλινικές που ήδη έχουν φύγει από το νοσοκομείο. Να καλυφθεί το σύνολο των υπηρεσιών με προσωπικό που θα εργάζεται με μόνιμη σχέση εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Να ενταχθεί όλο το προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο (εργαζόμενοι της Euromedica) στον οργανισμό του. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του συνόλου των εργαζόμενων.

Να περάσει το κτήριο του νοσοκομείου Παναγία στην ιδιοκτησία του δημοσίου χωρίς καμία επιβάρυνση και άλλη αποζημίωση αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια το δημόσιο έχει χρυσοπληρώσει το κτήριο με λεόντειες συμβάσεις μίσθωσης προς τους ιδιώτες.

Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια για όλους και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...