Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αυτό είναι το κτήνος της Ξάνθης!

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε το απόγευμα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο 27χρονος δράστης που ομολόγησε ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης, βίασε και σκότωσε την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου, έξω από το πατρικό της στην Ξάνθη.

Εκατοντάδες Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν, ενώ ένας εξ αυτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και χτύπησε με δύναμη το δράστη, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη οπωροπωλείου, Χρήστου Παπάζογλου σχηματίστηκε νωρίτερα την Παρασκευή δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, παρουσία των τοπικών αρχών και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας η οποία ήταν κόρη γνωστού έμπορου ξηρών καρπών και παραδοσιακών γλυκισμάτων στην παλιά πόλη της Ξάνθης. 

Ο δράστης προσήχθη στο τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, αφού η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει παλαμικό αποτύπωμά του σε ΙΧ της πυλωτής. Μάλιστα, ο ίδιος είχε βεβαρημένο ιστορικό για αντίστοιχες εγκληματικές ενέργειες καθώς είχε προφυλακιστεί για απόπειρα βιασμού πριν από έναν περίπου χρόνου.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του η οποία βρίσκεται μόλις μερικά τετράγωνα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, όπου και εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο της αδικοχαμένης κοπέλας.

Όπως διευκρινίστηκε, ο δράστης δεν ακολούθησε το θύμα και τη φίλη της από το κέντρο της πόλης αλλά από τη διασταύρωση της 40 Εκκλησιών με την οδό Σαρανταπόρου, όπου την αποχαιρέτησε η φίλη της.

Η 34χρονη ζωή είχε χτυπηθεί με αιχμηρό όργανο και είχε καεί ζωντανή αφού ο 27χρονος την περιέλουσε με βενζίνη από ρεζερβουάρ μοτοσικλέτας.

Σοκαριστική ήταν μάλιστα και η ομολογία του δολοφόνου τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο οποίος είπε ότι ήξερε τη Ζωή από παλιά και ότι του άρεσε.

«Την είδα τυχαία τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα παρά την αντίστασή της στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή» φέρεται να δήλωσε στις αρχές ο δράστης.

Ήταν πιωμένος, κατά δήλωσή του, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα τοξικολογικής εξέτασης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στις φριχτές λεπτομέρειες του εγκλήματος που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, ο Χρ. Παπάζογλου προσέγγισε το θύμα έξω από την είσοδο της οικοδομής της, όταν εκείνη επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο. Στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά, τη χτύπησε με τα χέρια στο κεφάλι και την περιέλουσε με βενζίνη πριν της βάλει φωτιά.

Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής, "πρόκειται για τερατούργημα και δεν το έχω συναντήσει ποτέ".
Πάντως, ο δράστης ήταν προκλητικός και στην καθημερινή του ζωή, όπως φαίνεται και από το όνομα που είχε δώσει στο μανάβικό του, το οποίο βρισκόταν στη γειτονιά του τραγικού θύματος.

«Μ' ανάβεις στην κρίση» έγραφε η πινακίδα του καταστήματος του 27χρονου...

Διαβάστε περισσότερα στο Xanthipress
http://www.xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...