Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων


Σπείρα παρασκευής λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσε η Αστυνομία στις Σέρρες. Συνελήφθησαν συνολικά για την υπόθεση δύο άνδρες και δύο γυναίκες, κι όπως προέκυψε, οι δύο εξ αυτών, ένας 47χρονος και μία συνομήλική του, είχαν εγκαταστήσει σε αποθήκη, ιδιοκτησίας τους, στη Νέα Μπάφρα Σερρών, παράνομο εργαστήρι κοπής και αποξήρανσης καπνού και παρασκευής τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, τα οποία συσκεύαζαν σε κούτες που προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία.

Οι δύο ιδιοκτήτες τη αποθήκης επρόκειτο να πουλήσουν τα λαθραία τσιγάρα, σε κούτες των 100 και 200 τεμαχίων ή και χύμα, προς 10 έως 20 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το εργαστήρι λειτουργούσε από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ένας 28χρονος και μία 77χρονη, κατηγορούνται ότι παρείχαν, έναντι αμοιβής, βοήθεια στους συγκατηγορούμενούς τους κατά την επεξεργασία του καπνού και την παρασκευή των τσιγάρων.

Σε έφοδο που έγινε στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες καπνού, κούτες συσκευασίας τσιγάρων διάφορων εταιρειών και διάφορα είδη καπνικών προϊόντων και επεξεργασίας -παρασκευής τσιγάρων.

Οι ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγούνται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για λαθρεμπορία, πλαστογραφία, απάτη και παράβαση των νόμων περί σημάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...