Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Που στέλνει «Μυστικά μηνύματα» με το βιβλίο του ο Μίμης Ανδρουλάκης;

«Μυστικά μηνύματα» σε όλο το φάσμα της αριστεράς υποστήριξε ότι στέλνει με το νέο του βιβλίο του: «Όπλων κρίσις: Νεκρικοί διάλογοι για την Αριστερά», κατά τη παρουσίαση του σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, ο βουλευτής και συγγραφέας, Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στο βιβλίο του χρησιμοποιεί την ομηρική αφήγηση του μοιράσματος των όπλων του Αχιλλέα, τα οποία οι Αχαιοί παρέδωσαν στον "ευρηματικό, οξυδερκή, μεταρρυθμιστή", Οδυσσέα, αντί του "αγωνιστικά ηθικού αλλά άκαμπτου" Αίαντα για να μιλήσει για την αριστερά, μέσα από τους «νεκρικούς διαλόγους» του συγγραφέα με κεντρικούς πρωταγωνιστές της κατά τον 20 αιώνα (Μιτεράν, Α. Παπανδρέου, Μπερλίνγκουερ, κ.α.) ως υπόδειξη της σημερινής ανάγκης αναζήτησης για «μια νέα σύνθεση στο χώρο της αριστεράς μια νέα ιδρυτική πράξη».

«Δε λέω σε κανένα, ως συγγραφέας, τι πρέπει να κάνει, άλλα το «όπλων κρίσις» στέλνει στον καθένα ένα μυστικό μήνυμα, ο καθένας πρέπει να το δει, κάτι λέει στο ΚΚΕ, κάτι στο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι στη ΔΗΜΑΡ, ή στο ΠΑΣΟΚ και στη κεντροαριστερά που είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χώρος, ασχέτως κομμάτων... χωρίς να κάνει διδακτισμό, κάτι έχει να πει. Όλοι μέσα από αυτή την κρίση θα βγουν αλλαγμένοι» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Έχει τις πραγματικές δυνατότητες η Ελλάδα να ανέβει φτάνει να μην έχουμε την αυταπάτη ότι θα επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν πριν» τόνισε.


English: Greek journalist, author and MP (PASO...
(Photo credit: Wikipedia)
«Πρέπει να ανοίξουμε την παραγωγική βάση της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η προοπτική του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, με σκοπό πάντα να «δώσει» στην αποκατάσταση της χώρας, περνάει μέσα από την υπέρβαση δύο καθηλωτικών ορίων του παλιού - φθαρμένου και του μεμονωμένου - προσωποπαγούς» τόνισε σχολιάζοντας την κεντρική ιδέα την οποία πραγματεύεται ο συγγραφέας στο βιβλίο του, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης και συνέχισε: «Η απάντηση είναι εξίσου διπλή. Είναι το νέο και το ενιαίο. Είναι το αίτημα για τη νέα και ενιαία δημοκρατική σοσιαλιστική παράταξη».

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν επίσης ο συγγραφέας και πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μάκης Τρικούκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...