Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΘ: Φοιτητές τα ΄ψαλαν στο Μυλόπουλο-Διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου


Διακόπηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Συγκλήτου στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε το πρωί, μετά από αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ συγκεντρωμένων φοιτητών και του πρύτανη.

Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Συγκλήτου ζητούσαν με έντονο τρόπο εξηγήσεις από τον πρύτανη για διάφορα θέματα λειτουργίας του πανεπιστημίου, όπως για την παρέμβαση της αστυνομίας εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος, κατά τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη συμφοιτητών τους. Μέλη της Συγκλήτου και ο πρύτανης ζήτησαν την απομάκρυνση των μη μελών της προκειμένου να συνεχιστεί η συνεδρίαση, κάτι που δεν κατέστη εφικτό και έτσι ελήφθη η απόφαση της αναβολής της για την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, το πρωί μέλη του Σωματείου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Σύγκλητο για τις απολύσεις των 97 υπαλλήλων ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου). Το θέμα της εφαρμογής του μέτρου διαθεσιμότητας είχε τεθεί πρώτο προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Συγκλήτου.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...