Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το ιδρυτικό συνέδριο του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων


Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου, το ιδρυτικό συνέδριο του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων.

«Είμαστε καλοί στο να έχουμε μονάδες απομονωμένες αλλά όχι δίκτυο για το οποίο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του μέσα από τους ίδιους τους δήμους» δήλωσε ο κ. Λιβιεράτος χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία και ευχόμενος να ενταχθούν και άλλες πόλεις στο Δίκτυο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής και ελεύθερων χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, «η ανάγκη για τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου έγινε αντιληπτή από τη διοίκηση όταν στις προσπάθειες μας για ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή μας σε διεθνή φόρα, συνειδητοποιήσαμε τις πολύ σημαντικές προσπάθειες που καταβάλουν και άλλες ελληνικές πόλεις προς αυτή την κατεύθυνση».

«Έτσι, κατόπιν συνεννοήσεως με "φίλες" πόλεις γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του ΔΕΠΠ και πλέον έχουμε τη χαρά να προχωρούμε στην θεσμοθέτηση του δικτύου με τη συμμετοχή εννιά πόλεων, της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Ζακύνθου, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Κοζάνης και των Τρικάλων» ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Αύριο, με την ολοκλήρωση του συνεδρίου και με την υπογραφή του καταστατικού και της Ιδρυτικής Διακήρυξης, θεσμοθετείται το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη βιωσιμότητας και η ιστοσελίδα του Δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...