Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Αν βρείτε 1 ευρώ σε καταθέσεις στην Κύπρο θα πέσω από το Λευκό Πύργο»

Στην τελική ευθεία εισέρχεται, με τη σημερινή απολογία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος απολογείται από το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την «τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης κατά τη διοίκησή του.

Τι υποστηρίζει στην απολογία του

Αθώος δήλωσε στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος μίλησε για μία προσπάθεια που γίνεται για να εμπλακεί και ο ιδιος στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με το thousandnews.gr, αναφερόμενος στην οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπέρα, υποστηρίζει ότι ενώ η ίδια έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα προκειμένου να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του. Ωστόσο, εκείνη εστίασε μόνο στους προσωπικούς του λογαριασμούς. Επεσήμανε μάλιστα ότι ο ίδιος διαθέτει 5 λογαριασμούς και η κ. Τσεμπερά συμπεριέλαβε στο πόρισμά της μόνο τους 4, αγνοώντας τον 5ο όπως και τους λογαριασμούς των προσώπων της οικογένειάς του. Ερμηνεύοντας τον επιλεκτικό αυτό έλεγχο υποστήριξε ότι η κ. Τσεμπερά είναι αναξιόπιστη, αφού είτε απέκρυψε σκόπιμα τους επιπλέον λογαριασμούς είτε δεν τους ήλεγξε καν, γεγονός που θα σήμαινε ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.

Για όσους τον κατηγορούν ότι έχει χρήματα στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι αυτό είναι αναληθές. Κάλεσε μάλιστα όσους υποστηρίζουν ότι έχει καταθέσεις στην Κύπρο, να κάνουν σχετικό έλεγχο στις κυπριακές τράπεζες. «Αν βρείτε έστω και ένα ευρώ σε λογαριασμό μου στην Κύπρο, εγώ θα πέσω από τον Λευκό Πύργο» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζοντας την αθωότητά του ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Σαξώνη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ψεύδεται και κατηγορεί τους πάντες προκειμένου να αποκτήσει ο ίδιος ελαφρυντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...