Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο Καβάλας τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο νέος Οργανισμός Λειτουργίας του Νοσοκομείου Καβάλας υποβαθμίζει τη λειτουργία τμημάτων και δεν λαμβάνει υπόψη τον «Περιφερειακό» χαρακτήρα του.

Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων, σε κοινή ανακοίνωση των τοπικών φορέων που προέκυψε κατά τη διάρκεια της Παγκαβαλιώτικης Συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Όπως αναφέρεται, ο «Νέος» Οργανισμός υποβαθμίζει τη λειτουργία τμημάτων με ουσιαστική συμβολή στη νοσοκομειακή περίθαλψη των κατοίκων της Καβάλας και των γύρω περιοχών Νοσοκομείου, οι δε Νοσοκομειακοί ιατροί υποχρεώνονται από τα νέα επισφαλή προγράμματα εφημεριών σε εφημεριακή υπερεργασία, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Με την κοινή τους ανακοίνωση, οι φορείς της περιοχής ζητούν να διατηρηθούν οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) και να αναβαθμισθεί ο ρόλος και η λειτουργία τους, να εξασφαλίσει η πολιτεία την πρόσβαση στις Υγειονομικές Υπηρεσίες όλων των οικονομικά αδύναμων και ανασφάλιστων πολιτών, να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση, τόσο του ΕΣΥ, όσο στον ΕΟΠΥΥ και να τοποθετηθεί άμεσα, με αξιοκρατικές διαδικασίες, διοικητής στο Νοσοκομείο.

piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...