Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Την ενοχή Παπαγεωργόπουλου – Λεμούσια πρότεινε ο εισαγγελέας


Εισήγηση και για διαβίβαση δικογραφίας για ξέπλυμα «βρόμικου χρήματος»


Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του στενού του συνεργάτη Μιχάλη Λεμούσια για την υπεξαίρεση στον δήμο πρότεινε την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, την ενοχή τόσο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στο κεντρικό δήμο, πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας τής έδρας Βασίλης Χαλντούπης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να κηρυχθούν ένοχοι οι Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει -επιπλέον- την ενοχή του για την κατηγορία τής απλής συνέργειας σε πλαστογραφία.

Επίσης, για τους Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η δικογραφία για ξέπλυμα «βρόμικου χρήματος» προς άσκηση νέας ποινικής δίωξης.

Σε ό,τι αφορά τον «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...