Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση έκπτωσης του Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα από όσο περιμένουν οι περισσότεροι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να φτάσει η απόφαση έκπτωσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση έχει καθαρογραφεί από τον Άρειο Πάγο και ήδη είναι καθοδόν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος αναμένεται να την πάρει στα χέρια του την επόμενη εβδομάδα και να υπογράψει την απόφαση έκπτωσης. Με την έκδοση της απόφασης του γενικού γραμματέα, αυτή θα αποσταλεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και άμεσα ο κ. Ψωμιάδης κηρύσσεται έκπτωτος.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν οι διαδικασίες για την εκλογή του διαδόχου του, θέμα που αποτελεί τις τελευταίες εβδομάδες αποκλειστικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στα 43 μέλη της ομάδας της πλειοψηφούσας παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στους επτά χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, που στο σύνολό τους θα κληθούν να αποφασίσουν για τον νέο επικεφαλής της διοίκησης της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το νόμο του «Καλλικράτη» το περιθώριο εκλογής νέου περιφερειάρχη είναι 15 μέρες, όμως με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στη διοίκηση και προκειμένου να μην παραταθεί το κλίμα μουρμούρας, διεργασιών και «συναλλαγών» η ομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει πολύ γρήγορα τις αρχαιρεσίες για τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...