Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η Θέρμη γίνεται καλύτερη με αυτή την εφαρμογή

Μια νέα εφαρμογή για smartphones παρουσίασε ο Δήμος Θέρμης διευκολύνοντας τους δημότες να βελτιώσουν την πόλη τους.

Η εφαρμογή με το όνομα «Βελτιώνω την πόλη μου» επιτρέπει στους πολίτες να υποβάλλουν απευθείας αίτημα επισκευής του οδικού δικτύου, της αποκατάστασης του φωτισμού ή όποιου άλλου προβλήματος εντοπίζουν.

Εύκολα και γρήγορα, μέσα από το κινητό οι δημότες θα μπορούν να δηλώσουν το σημείο όπου βρίσκεται μια λακκούβα (μέσω του συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού της συσκευής του) αλλά και να τη φωτογραφίσουν έτσι ώστε το συνεργείο να διευκολυνθεί και να την κλείσει άμεσα.
Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από το Δήμο Θέρμης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και την ερευνητική μονάδα Urenio του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα θέσει σε λειτουργά αυτήν την πρωτότυπη εφαρμογή.

Η εφαρμογή αξιοποιεί τις δυνατότητες των «έξυπνων» συσκευών όπως για παράδειγμα την αυτόματη εξαγωγή της γεωγραφικής θέσης (μέσω GPS) όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, την οπτική απεικόνιση μέσω φωτογραφικής μηχανής και την άμεση αποστολή του στην αρμόδια υπηρεσία.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και διατίθεται μέσω του Google Play και των σχετικών ιστοσελίδων thermi.gov.gr και mklab.iti.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...