Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο «Άγιος Βασίλης» για εκμετάλλευση ελαφιών


Εμπόδια στην εκμετάλλευση των ζώων από «Άγιους Βασίληδες» έβαλαν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην αστυνομία για τις «ζωντανές φάτνες», που έχουν στηθεί στην Θεσσαλονίκη. Διαπιστώθηκε ότι στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO, δίπλα από το σπιτάκι του «Άγιου Βασίλη», είχε τοποθετηθεί ένα ζευγάρι ελάφια μαζί με το μικρό τους, παρά το σχετικό νόμο, που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης, ειδοποίησε την αστυνομία· περιπολικό έσπευσε στο σημείο, αλλά, καθώς δεν βρέθηκε ο υπεύθυνος της εταιρίας διοργάνωσης, προσήχθη ο άντρας, που παρίστανε τον Άγιο Βασίλη, δίπλα στα ζώα. Στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, όπου οδηγήθηκε ο συλληφθείς, διαπιστώθηκε ότι, τελικά, ήταν ο πατέρας του προσωρινά υπεύθυνος της χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης και συνελήφθη, για να οδηγηθεί στην εισαγγελία. Τα ελάφια θα μεταφερθούν στο εκτροφείο απ’ όπου προήλθαν.

Παράλληλα, μετά καταγγελίας φιλόζωων, απομακρύνθηκαν και τα τέσσερα πρόβατα, που είχαν τοποθετηθεί στη φάτνη, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως και τα αλογάκια, που είχαν φέρει άγνωστοι για εκμετάλλευση. Με την ελπίδα ότι «θα κάνουνε γιορτές» και τα ζωάκια - για να μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...