Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Θεσ/νίκη: Ανακαλείται από την αγορά μπάλα πλυσίματος γιατί είναι ραδιενεργή


Mε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακαλεί από την αγορά μπάλες πλυσίματος με ραδιενέργεια, η οποία ωστόσο αναφέρει ότι δεν υφίστανται λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές.

Πρόκειται για τις μπάλες πλυσίματος ρούχων «PRIMATO» που εισήγαγε και διακίνησε στην αγορά η εταιρεία «Μαργιώλος Ε. Γεώργιος - Primato Hellas Εισαγωγές Οικιακών Ειδών Παραγωγή Δικτυακών Πυλών και υπηρεσίες διαφήμισης, Γρηγορίου Ε' 34 Θεσσαλονίκη ΤΚ 54248 ΤΗΛ.: 2310 383588»

Η εταιρία κλήθηκε να αποσύρει το προϊόν από όλα τα σημεία πώλησης να σταματήσει την προώθησή του και να το ανακαλέσει από τους καταναλωτές, οι οποίοι εφόσον το έχουν αγοράσει καλούνται να το επιστρέψουν στην εταιρεία από την οποία το αγόρασαν.

Η ανάκληση γίνεται ύστερα από έγγραφη ενημέρωση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) σύμφωνα με την οποία:

«Όσον αφορά το προϊόν της εταιρείας PRIMATO, από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά».

Προκειμένου ο έλεγχος να επεκταθεί σε όλα τα παρόμοια προϊόντα, η ΓΓΚ ζήτησε από εταιρείες που εισάγουν ή και διακινούν παρόμοια προϊόντα να διακόψουν προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕΑΕ δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...