Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Καλλιστώ: δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη – Μαζί για τα δάση

Η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ συνεχίζει τη δράση «Μαζί για τα δάση» με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του καλοκαιρινού προγράμματος εθελοντικής δασοπροστασίας στο Σέιχ Σου, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ δραστηριοποιείται και πάλι στο περιαστικό δάσος, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με μαθητές και σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: «Ερευνώντας και προστατεύοντας το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου».

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που σχεδίασε η Καλλιστώ αφορά σε δραστηριότητες βιωματικής προσέγγισης με σκοπό οι μαθητές να  γίνουν για λίγο μικροί ερευνητές αναγνωρίζοντας ίχνη ζώων, είδη πουλιών, λουλουδιών ή και δέντρων και μέσα από το παιχνίδι της αναζήτησης να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη αυτά και να αγαπήσουν το δάσος. Παράλληλα, οι μαθητές θα ενημερωθούν για τους κινδύνους διατήρησης ενός δασικού οικοσυστήματος, σε σχέση κυρίως με τις δασικές πυρκαγιές, αλλά και με τον δικό μας ρόλο στην προστασία των δασών.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα μέσω ενός εκπαιδευτικού οδηγού που έχει εκδοθεί για αυτό το σκοπό, να αναλάβουν δράση, καταγράφοντας τα είδη χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί το περιαστικό δάσος και με την καθοδήγηση της ομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της περιβαλλοντικής τους ευαισθητοποίησης.  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα το παρακολουθήσουν 400 μαθητές, κυρίως από σχολεία της Θεσσαλονίκης τόσο α’βάθμιας όσο και β’βάθμιας εκπαίδευσης.

Η έκδοση του οδηγού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έγινε με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE στο πλαίσιο της εταιρικής τους υπευθυνότητας και σε μία συνολικότερη προσπάθεια της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ για αποτελεσματική προστασία των δασών.

Τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούνται από τον ΟΤΕ και την COSMOTE αγκαλιάζουν το σύνολο της επιχειρηματικής τους λειτουργίας και στοχεύουν όχι μόνο στη διαρκή ανάπτυξη και στη μικρότερη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον, αλλά και σε δράσεις που αναπτύσσουν την περιβαλλοντική  εκπαίδευση των νέων και της κοινωνίας.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τους εκπαιδευτικούς οδηγούς από εδώ: http://www.callisto.gr/entypa.php.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...