Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Συνταξιούχοι ΙΚΑ από τη Θεσσαλονίκη στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης  ΕΝΟΤΗΤΑ" και της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα ενοποιημένα Νοσοκομεία «Παναγία» και «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες συνταξιούχων και πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της μη λειτουργίας του μοναδικού στη Β. Ελλάδα μηχανήματος λιθοτριψίας και της έλλειψης φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς στο φαρμακείο του Νοσοκομείου «Παναγία».
     Αρχικά ζητήθηκε συνάντηση με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου «Παναγία», αλλά λόγω απουσίας του συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή της ουρολογικής του Νοσοκομείου, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι εδώ και δύο χρόνια δεν γίνεται σωστή συντήρηση του Λιθοτρίπτη, λόγω έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα εδώ και καιρό να μη λειτουργεί και οι ασθενείς να μην εξυπηρετούνται, οι οποίοι σημειωτέον πρέπει να κάνουν χρήση κάθε μήνα αλλιώς οδηγούνται σε εγχείρηση.
     Παράλληλα τέθηκε το θέμα της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι καρκινοπαθείς λόγω του ότι το φαρμακείο του Νοσοκομείου δεν διαθέτει το φάρμακο για τον καρκίνο της κύστης και οι ασθενείς αναγκάζονται να το προμηθεύονται από ιδιωτικά φαρμακεία, κατόπιν ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς επιβαρυνόμενοι το κόστος αγοράς του φαρμάκου μέχρι να αποζημιωθούν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αφετέρου δε αυτή η διαδικασία να επιβαρύνει τα Ασφαλιστικά Ταμεία με διπλάσιο κόστος.
     Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», η οποία μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα με το φάρμακο θα λυθεί (;;) μέχρι τέλος Απριλίου. Όσο για τη επισκευή του λιθοτρίπτη η απάντηση είναι ότι θα επιληφθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου μετά από σχετική Έκθεση του Τεχνικού Τμήματος του Νοσοκομείου (!!).
     Όλα τα παραπάνω έμπρακτα αποδεικνύουν ότι στο όνομα του «εξορθολογισμού» των δαπανών και της μείωσης της «σπατάλης», συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος της υγείας των οικογενειών μας.
     Εμείς οι συνταξιούχοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το  να εναντιωθούμε και να αντισταθούμε στις προθέσεις της κυβέρνησης για υποχρηματοδότηση και πλήρη απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, όταν έχουμε πληρώσει, ως εργαζόμενοι, όλα αυτά τα χρόνια για να δικαιούμαστε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.   
Καλούμε όλους τους συναδέλφους – συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 19 Απρίλη ημέρα Παρασκευή στις 11.30 στη πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό.
Για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος                                                                           ο Γ. Γραμματέας

       ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                         ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...