Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μπουτάρης: «Τώρα νιώθουμε τι θα πει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά»


Τον κώδωνα κινδύνου για τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω της κρίσης, έκρουσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι τέτοια που αν χρειαστεί να κλείσουν οργανισμοί του Δήμου, θα κλείσουν και για να περιγράψει το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί αύριο να πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τις γιορτές του καλοκαιριού ή τα Δημήτρια».

«Τώρα νιώθουμε τι θα πει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά», είπε ο δήμαρχος και δήλωσε πως στο εξής θα εγκρίνονται μόνον οι εντελώς απαραίτητες δαπάνες του δήμου.

Παράλληλε εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι σε αυτές τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ο καταδικασμένος και έγκλειστος στις φυλακές, για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πρώην υπάλληλος του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, εξακολουθεί να πληρώνεται από το ταμείο του δήμου, επειδή αυτό προβλέπει η υπάρχουσα νομοθεσία.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στο δήμο, όπου είναι στο χέρι του, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους στο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...