Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

"Ξεγυμνώνει" τον Παντή η Ναταλία Δραγούμη: Αυτός μου χάρισε το iPhone!

Αναμφίβολα ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για τη διοίκηση του ΑΠΘ. Ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής, αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια πως θα τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του (ακόμη κι εκείνα του καθηγητή) εξαιτίας της αμετάκλητης παραπομπής του σε δίκη για την υπόθεση της δωρεάς ενός iphone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη. Ο αντιπρύτανης συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση και θεωρεί τον εαυτό του θύμα πλεκτάνης.

Ένορκη βεβαίωση

Πριν από μερικές μέρες συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Γιάννης Παντής κατά της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" που είχε δημοσιοποιήσει το θέμα της δωρεάς του κινητού τηλεφώνου. Η Ναταλία Δραγούμη -πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση- δέχθηκε να καταθέσει με ένορκη βεβαίωση. Με λίγα λόγια και σταράτες κουβέντες "ξεγύμνωσε" τον Γιάννη Παντή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Ο κ. Παντής μου προσέφερε ως δώρο αβροφροσύνης κι ως τέτοιο άλλωστε το εξέλαβα, ένα κινητό τηλέφωνο iphone. Θεώρησα και τη συζήτηση περί ενδεχόμενης συνεργασίας μου στο μέλλον με το πανεπιστήμιο καθώς και το δώρο που μου προσφέρθηκε ιδιαίτερα τιμητικά για μένα. Το εν λόγω κινητό μου το δώρισε ο ίδιος ο κ. Παντής, ο οποίος και με ενημέρωσε προφορικά πως θα το στείλει στα χέρια μου στην Αθήνα, όπως κι έγινε. Περαιτέρω δηλώνω κατηγορηματικά πως ουδέποτε μου προσφέρθηκε ούτε έλαβα ως δώρο από τον κ. Δημητριάδη (σ.σ. τον πρώην διευθυντή του καταστήματος του ΑΠΘ, τον οποίον ο κ. Παντής κατηγορεί ότι τον παγίδευσε) χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ".

Η συζήτηση της αγωγής έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη. Όταν είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα (Ιούλιος 2012), ο τότε οικονομικός εισαγγελέας είχε ασκήσει κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα, την διενέργεια της οποίας είχε αναλάβει το ΣΔΟΕ. Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 ο κ. Παντής μετέβη στα γραφεία του ΣΔΟΕ προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του και να απαντήσει σε ερωτήσεις των ελεγκτών.

Στο... λογιστήριο

Στο υπόμνημά του ζητά από το ΣΔΟΕ να βάλει την υπόθεση στο αρχείο και υποστηρίζει ότι ο τότε διευθυντής του καταστήματος "ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ" του ΑΠΘ έστειλε με δική του πρωτοβουλία το κινητό στην ηθοποιό. Επιπλέον επισημαίνει: "ο κ. Δημητριάδης εκτός από το κινητό τηλέφωνο και ενεργώντας σε κάθε περίπτωση αυτοβούλως (...) δώρισε στη κ. Δραγούμη, χρεώνοντας το κατάστημα ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ σειρά κοσμημάτων αξίας 800 ευρώ, τα οποία βέβαια κλήθηκε (...) να εξοφλήσει". Ωστόσο, όταν οι ελεγκτές τον ρωτούν για τα κοσμήματα απλά απαντά: "δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αυτά το λογιστήριο μπορεί να σας τα πει".

Ακολούθησαν η κατάθεση του πορίσματος από το ΣΔΟΕ στον οικονομικό εισαγγελέα και η παραπομπή σε δίκη τόσο του Γιάννη Παντή (για απιστία στην υπηρεσία) όσο και του Γιώργου Δημητριάδη (για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία, απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση και υπεξαίρεση στην υπηρεσία). Και οι δύο άντρες, προσέφυγαν στην εισαγγελία Εφετών ζητώντας την ακύρωση της παραπομπής σε δίκη. Στις 20 Μαρτίου ο αντιεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος απορρίπτει το αίτημα και των δύο και τους στέλνει σε δίκη στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη στις 22 Μαϊου 2013.

Ωστόσο, το σκεπτικό του αντιεισαγγελέα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά: "οι επίμαχες περικοπές των καταθέσεων και υπομνημάτων του Γεωργίου Δημητριάδη που αναφέρονται στον συγκατηγορούμενό του Ιωάννη Παντή και προσδιορίζουν την επίδικη συμπεριφορά του, φαίνεται ότι διέπονται από λογική συνέπεια και νοηματική αλληλουχία, ενώ οι ισχυρισμοί του Ιωάννη Παντή ως προς τη γενεσιουργό αιτία των συγκεκριμένων σε βάρος του καταγγελιών από τον παραπάνω συγκατηγορούμενό του κρίνονται, κατά το παρόν τουλάχιστον δικονομικό στάδιο, ως προσχηματικοί και μη πειστικοί".

Κατ' αυτόν τον τρόπο, κλείνει ο κύκλος του Γιάννη Παντή στο ΑΠΘ. Έχοντας επιτύχει να ταυτίσει τον εαυτό του με το... iphone, συνεχίζει να πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Με περισσή αλαζονεία αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ: "η συνεισφορά μου κατά τα δύο τελευταία έτη στη διαχείριση των πόρων του πανεπιστημιακού ιδρύματος υπήρξε σημαντική". Μάλιστα, δεν διστάζει να αναφέρει τις λέξεις "επιμέλεια", "σύνεση" και "χρηστή διαχείριση των οικονομικών".

Ο Γ. Παντής, ο οποίος αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε διατελέσει και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΝ, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το γραφείο του στον έβδομο όροφο του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Διοίκησης δεν θα συμφωνήσει με τον ορισμό αντικαταστάτη του.

Τα 1.400 ευρώ για δύο ipad

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ ο κ. Παντής αποκαλύπτει πως με εντολή του ο ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ έδωσε από ένα ipad σε δύο υπαλλήλους του ΑΠΘ με την αιτιολογία ότι και τα δύο τάμπλετ (!!!!) χρησιμοποιούνται στις συνεδριάσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου! Φυσικά, τα 1.400 ευρώ που κόστισαν τα δύο τάμπλετ της apple πληρώθηκαν από το ΑΠΘ. Πάντως, προκαλεί εντύπωση πως ολόκληρο Πρυτανικό Συμβούλιο δεν είχε έναν σταθερό υπολογιστή για τις ανάγκες των συνεδριάσεων του και απαιτήθηκε η αγορά όχι ενός αλλά δύο (!) τάμπλετ στο όνομα -μάλιστα- δύο γραμματέων...

Διαβάστε την κατάθεση της Ναταλίας Δραγούμη:




thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...