Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Your Ticket, Please. Music Festival» στο ΦΙΞ in art


Το ΦΙΞ in art και η "Επί Σκοπόν" σας προσκαλούν στο "Your Ticket, Please. Music Festival" το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου στο "ΦΙΞ in Art" (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη).

Ένα φεστιβάλ -καλλιτεχνική κολεκτίβα- με 35 μουσικούς και πάνω από 30 καλλιτέχνες!

Έξι μουσικά συγκροτήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης (De La Monsieur, Ούτε Σπόντα, Baildsa, Jasm, Vasilina and the Soulmen, Speakeasies) θα συνδιαλαγούν, δημιουργώντας ένα ζωντανό, πολύωρο, δυναμικό και πλούσιο μουσικό διήμερο σε ρυθμούς Balkan και Swing, Jazz, Blues, και Rock n' Roll.

Μουσικά διαλείμματα  και after DJ party με την "Penelope" (με την  υποστήριξη του Lindy Hop Greece) και τους " Gypsy Hand" σε Swing και Balkan ρυθμούς.

Crew staff (performance act): Οι θεατρικές  ομάδες "Πέρα Δώθε" και "Κουίντα".

Το φεστιβάλ ανοίγει  την Παρασκευή 29/03 στις 19:00 με τα εγκαίνια της έκθεσης "Dutty Free Contemporary Art". Μια έκθεση η οποία περιλαμβάνει video art, ζωγραφική, κατασκευές, φωτογραφία, σχέδιο και κόσμημα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου.

Στις 20:00 ακολουθεί "Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας" με τον Σωτήρη Αθανασίου, σπουδαστή του Μακεδονικού Ωδείου με καθηγητές την Ευαγγελία Κατέλη (Ανώτερα Θεωρητικά) και Φώτη Μπαξέ (Δίπλωμα Κιθάρας).

Ένα νεαρό μουσικό  ταλέντο από τη Θεσσαλονίκη ο  οποίος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια  από σημαντικούς Έλληνες και  ξένους σολίστες όπως: Εύα Φάμπα, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Λίζα Ζωή, Γιάννη Πετρίδη, Κώστα Γρηγορέα, Γιώργο Αργυριάδη και Hubert Kappel, Ricardo Gallen, Thomas Mϋller-Pering, Margarita Escarpa, Oscar Ghiglia. Έχει επίσης διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς.

Στις 21:30 ανεβαίνουν στη  σκηνή οι "De La monsieur..." με τους Δημήτρη  Καραχαλίδη (κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνητικά) και Λάζαρο Ιωαννίδη (κιθάρα, σαξόφωνο, φωνητικά) σε Alternative Funk, Folk και Blues ρυθμούς. Guest star στο μπάσο ο Johny.

Στη συνέχεια το μουσικό  λόγο έχουν οι "Ούτε Σπόντα" (ιδρυθέντες την άνοιξη του 2008) το μουσικό ταξίδι των οποίων, βασισμένο στον ελληνικό στίχο, εκτείνεται από τη Λατινική και Κεντρική Αμερική μέχρι τα Βαλκάνια, εμπεριέχοντας και αρκετές δικές τους συνθέσεις. Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από πολύ κέφι, χορευτική διάθεση αλλά δίνουν και τροφή για σκέψη.

Η μπάντα αποτελείται από τα εξής μέλη:

Tζίνα Μιξαφέντη: Φωνή

Χρήστος Παπαδόπουλος: Κλαρινέτο, Φωνή

Γιάννης Παπαγεωργίου: Κιθάρα, Φωνή

Αστέρης Τσαλίκης: Ακορντεόν, Πλήκτρα

Δημήτρης Ζαχαράκης: Κρουστά

Δαμιανός Κοσμάς Ρούσσος: Μπάσο, Φωνητικά

Άκης Αμανατίδης: Τύμπανα


Τη "Balkan Night" κλείνουν οι "BAiLdSA", ένα γκρουπ με βάση του τη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Το όνομα προέκυψε από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (= λυποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων με παρεμφερή σημασία όπως, αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Η αρχική ιδέα προήλθε  το 2007 από τον Θάνο και Γιάννη Γκουντάνο, σύντομα συγκροτήθηκε το γκρουπ και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν  οι πρώτες συναυλίες. Από τότε οι Baildsa εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο, καταλήγοντας στην σημερινή σύνθεση με τους: Γιάννη Βαμβακά/ακορντεόν, Γιάννη Γκουντάνο/τύμπανα, Θάνο Γκουντάνο/κιθάρα, Πασχάλη Καρβουνάρη/τρομπέτα, Λουκά Μεταξά/μπάσο, Δημήτρη Χαυλίδη/τρομπέτα και Όθων Κόκκινο/ηχοληψία. Το πρώτο τους CD "United States Of Balkans" κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011.

Περισσότερες πληροφορίες  στο: http://www.baildsa.com/#/home/

Το Σάββατο 30 Μαρτίου (Swing Night) οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και οι πρώτοι που βγαίνουν στη σκηνή στις 21:30, είναι οι Jasm.

Το σχήμα των Jasm δημιουργήθηκε  το 2008. Ο όρος σημαίνει κίνηση, ρυθμός , ενέργεια και χρησιμοποιήθηκε σαν  πρώιμη ονομασία της jazz μουσικής στην πόλη που δημιουργήθηκε, τη Ν. Ορλεάνη το 1917. Το group με τη σημερινή του μορφή, αποτελείται από τους Χρήστο Δίγκα- πιάνο, keyboards, Ελευθερία Μυτιλιού-φωνή, Πρόδρομο Δίγκα-κοντραμπάσο, Αλεξία Καλλιαρδού-bayan, Ορέστη Δίγκα- κλαρινέτο, κιθάρα, φωνή, Δήμο Δανά- τρομπέτα, Άγγελο Σερσέμη- drums, Αλέξανδρο Ζαχαριάδη- κρουστά.

Οι Jasm έχουν εμφανιστεί σε δημοφιλείς μουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και όχι μόνο. Επίσης έχουν  συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες  όπως J.D. Walter, Chico Freeman, M.Leviev. Αμέσως μετά ακολουθούν οι "Vasilina and the Soulmen" σε Bossa Nova, Blues, Rock n' Roll και Swing μελωδίες. Η μπάντα ξεκίνησε από τη Βασιλίνα (τραγουδίστρια) και το Θάνο (κιθάρα) ως ακουστικό σχήμα και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του '12.

Αποτελείται από: κιθάρα (Θάνος Παγκράτης ), πιάνο (Χρήστος Σαφαρίκας), σαξόφωνο (Χρήστος Διαμαντάκης), κρουστά (Παναγιώτης Αιβαζίδης) και από φωνή (Βασιλίνα Μέγκλα).

Η αυλαία της διήμερης μουσικής σκηνής του "Your Ticket, Please. Festival" πέφτει, μέχρι το επόμενο "Your Ticket, Please", με τους "Speakeasies Swing Band" σε... Swing ρυθμούς από τα παλιά. Μια μπάντα με αρκετά πιστοποιητικά γέννησης. Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις και σημαντικές συνεργασίες στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες  επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συγκροτήματος: http://www.speakeasies.gr/

Τη μπάντα αποτελούν οι:

Κατερίνα Σισίνι –  Φωνητικά

Πάνος Καρνούτσος –Ηλεκτρική Κιθάρα

Γιάννης Νταλιάνης –  Ακουστική Κιθάρα

Πάνος Βουλγραράκης –  Κοντραμπάσο

Μανώλης Σταματιάδης  – Πιάνο

Θάνος Αναγνωστόπουλος  – Βιολί

Στέργιος Κόιας – Κρουστά

Εισιτήριο: 10€ (Με μπύρα ή κρασί)
Προπώληση: 7€ (Με μπύρα ή κρασί)
Σημείο προπώλησης: Πλ.Ιπποδρομίου 24, Καμάρα, 5ος όροφος, "Επί  Σκοπόν"
Πληροφορίες : 2310-500034, 2310.254.184 και  6973.65.8182
http://www.episkopon.gr/our-actions/777-your-ticket-festival

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...