Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ


Το αίτημα του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωποι του Δικτύου μίλησαν για τα προβλήματα των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να στείλει επιστολή στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με αίτημα την επιχορήγηση του ΟΑΣΘ ώστε να γίνει πράξη η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων (στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 150.000) με τα αστικά λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος είπε ότι το θέμα το έχει θέσει ο ίδιος στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και «κολλάει» στο γεγονός ότι ο πρέπει να αποφασίσει η πολιτεία να καλύψει με επιχορήγηση προς τον ΟΑΣΘ το κόστος που θα προκύψει.

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου ζήτησαν να εξαιρεθούν οι άνεργοι από την καταβολή δημοτικών τελών. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει πρόβλημα νομιμότητας και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να οριστεί έκπτωση για τους ανέργους.

Το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν και εκπρόσωποι των ατόμων που απασχολούνται σε προγράμματα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας σε έργα του δήμου Θεσσαλονίκης. Τα προγράμματα αυτά είναι του υπουργείου Εργασίας και τα διαχειρίζεται η ΓΣΕΕ. Διαμαρτυρήθηκαν ότι είναι δυο μήνες απλήρωτοι, δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν και ζήτησαν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους του Δήμου. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο Δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στο θέμα της πληρωμής τους, το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το αίτημά τους για καταβολή των δεδουλευμένων το συντομότερο δυνατό και είναι προφανές ότι στα έργα του Δήμου οι απασχολούμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...