Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ

Αφετηρία ανατροπής της κυβέρνησης βλέπουν στη ΔΕΘ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης


του Τάσου Τασιούλα / voria.gr

Ευκαιρία ανατροπής της κυβέρνησης βλέπουν στη ΔΕΘ τα στελέχη και οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλα λειτουργούν σε ρυθμούς Έκθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των κομματικών στελεχών θα δώσουν το παρόν για δυο Σαββατοκύριακα στη Θεσσαλονίκη και μαζί τους και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Χτες συνεδρίασε κεντρικά η Γραμματεία του κόμματος και έγινε ένας πρώτος προγραμματισμός, ενώ προχτές έγινε και σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με τα τοπικά στελέχη, υπό τον υπεύθυνο Εργατικής Πολιτικής της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργο Γαβρίλη. Ο κ.Γαβρίλης είναι από τα πλέον έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παλιό μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ και η παρουσία του συνδέθηκε με την οργάνωση της αντικυβερνητικής διαδήλωσης το Σάββατο των εγκαινίων της ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν τα τοπικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, είναι να αποτελέσει η συγκέντρωση και διαδήλωση της 7ης Σεπτεμβρίου «τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ». Η ενίσχυση και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων αποτελούν αντικείμενο συσκέψεων τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Ο κ. Τσίπρας θα ακολουθήσει το πρόγραμμά του στο δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ (14 και 15 Σεπτεμβρίου), με κεντρική ομιλία, συνέντευξη Τύπου, αλλά και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης και πιθανώς μια κεντρική ανοιχτή εκδήλωση στην πόλη. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα βρίσκεται και στη διαδήλωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στα εγκαίνια της Εκθεσης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, που φέτος θα είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένη.

Το περσινό μοντέλο κομματικής παρουσίας θα ενισχυθεί φέτος. Στόχος είναι να παραστεί στις διαδηλώσεις το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και οι 70 βουλευτές, αλλά και το σύνολο των στελεχών που απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει στις 30 Αυγούστου για να δοθούν οι τελικές κατευθύνσεις της παρουσίας στη ΔΕΘ, αλλά και για να οργανωθούν οι περαιτέρω αντικυβερνητικοί αγώνες μέσα στο Σεπτέμβριο, σε συνέχεια της Εκθεσης.

«Θέτουμε ουσιαστικά ζήτημα εκλογών. Οσο περνά ο καιρός βαθαίνει η καταστροφή που προκαλεί αυτή η κυβέρνηση. Επιδιώκουμε κοινωνικές συμμαχίες για να πάνε μπροστά και να ενδυναμωθούν οι αγώνες. Το μυαλό μας είναι στην ανάπτυξη των κινητοποιήσεων», τόνισε στη Voria.gr, ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Σαμανίδης.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ισχυρή παρουσία στις επαγγελματικές ομάδες που είναι ήδη σε κινητοποίηση (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην υγεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση), όμως επιχειρούν να «κουμπώσουν» πάνω σε αυτές τις ομάδες και μια σειρά από άλλους εργαζόμενους – θύματα της κρίσης, που μέχρι σήμερα ένιωθαν αδύναμοι να προβάλουν κάποια αντίδραση με νόημα και ουσία. Αυτό περιλαμβάνει, όπως περιγράφουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ή ακόμη και της ΕΥΑΘ και των άλλων προς ιδιωτικοποίηση οργανισμών, ακόμη ακόμη και εκείνους που αντιδρούν στην επένδυση του χρυσού στη Χαλκιδική ή στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας. «Είναι μια ευκαιρία για τα κινήματα να δείξουν τη συνολική αντίθεσή τους στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Δεν είναι κανένας ανήμπορος να αντιδράσει. Μπορεί να οργανωθεί ένα συνολικό μέτωπο για να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση. Ο κόσμος κατάλαβε ότι τίποτα από όσα γίνονται δεν είναι αποσπασματικό. Κανένα στην κοινωνία δεν είναι μόνος. Όταν αυτή η κυβέρνηση τα πηγαίνει χάλια σε βασικούς τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Πιστεύουμε ότι μπορούμε όλοι μαζί να τους ρίξουμε. Και όσο πιο γρήγορα τους ρίξουμε, τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες ανάταξης έχουμε. Διότι εάν συνεχιστεί αυτή η καταστροφή, για ορισμένα ζητήματα δε θα υπάρχει επιστροφή…», είπε ο κ. Σαμανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...