Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΣΜΑ Ευκαρπίας στην εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά


Περίπου 500 - 600 άτομα, αψηφώντας τις 4 διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί κατά μήκος της περίφραξης, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρο ακριβώς μπροστά στο εργοτάξιο του  ΣΜΑ Ευκαρπίας και βροντοφώναξαν ένα μεγάλο ¨ΠΑΡΟΝ¨ που σημαίνει πολλά για τη συνέχεια και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Παρόντες εκτός από τους εκατοντάδες πολίτες, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλοι έδωσαν ραντεβού για τη Δευτέρα στις 19:30 στην πλατεία Δημοκρατίας στην Ευκαρπία, όπου θα γίνει η συνέλευση του δικτύου 50 αλλά και συλλόγων και φορέων της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το ΣΜΑ.

Αυτό που ζητούσε ο κόσμος ήταν οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν και μέσα στην περίοδο της έκθεσης της Θεσσαλονίκης, όπου θα παρελάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το συμπέρασμα της εκδήλωσης και όλης της βραδιάς είναι ότι πολίτες, το δίκτυο 50 και ο δήμος είναι αποφασισμένοι, να κινητοποιηθούν όσο χρειαστεί και πάλι, για να σταματήσει την αλλαζονική συμπεριφορά ο σύνδεσμος ΟΤΑ (ΦΟΔΣΑ) , ο οποίος αντί να ξοδεύει άσκοπα λεφτά για την προπαγάνδα του ΣΜΑ Ευκαρπίας, θα μπορούσε ήδη να προχωρήσει σε πιο ουσιώδη πράγματα για να ¨σπάσει¨ την αναξιοπιστία που τον διακρίνει.

'Όπως το να προχωρήσει σε νέο περιφερειακό σχεδιασμό, να επιβάλλει την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση) εις όφελος των πολιτών και των δήμων, να μειώσει δραστικά τη δυναμικότητα του ΣΜΑ Ευκαρπίας, να αναπλάσει ορθά την χωματερή του Δερβενίου και γενικότερα να αναπλαστεί η περιοχή της Ευκαρπίας και να της αποδοθεί αυτό που τόσα χρόνια της στερούσαν, καθώς η περιβαλλοντική δικαιοσύνη για την Ευκαρπία και το δήμο Παύλου Μελά ήταν κυριολεκτικά τυφλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...