Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Θερμαϊκού

Ξεκίνησε την Τετάρτη η λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο δήμο Θερμαϊκού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην αίθουσα διαλέξεων του 2ου Γυμνασίου, δόθηκε η πρώτη διάλεξη, παρουσία του δημάρχου Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Αλεξανδρή και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννη Χατζηδημητρίου.

Ο νεοϊδρυθείς θεσμός έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό του δήμου Θερμαϊκού, να έρθει σε επαφή με ενδιαφέροντα επιστημονικά γνωστικά αντικείμενα, τα οποία παρουσιάζονται με εύληπτο και κατανοητό τρόπο.

Το θέμα της πρώτης διάλεξης ήταν «Διαταραχές λόγου και ακοής στην παιδική ηλικία» και το παρουσίασε η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Αρετή Οκαλίδου.

Στη διάλεξη συζητήθηκαν η σπουδαιότητα του λόγου ως εργαλείο μάθησης και κοινωνικοποίησης στα παιδιά και οι αρχές ανάπτυξης της γλώσσας κατά την παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, ενώ επιστημονικά υπεύθυνος από την πλευρά του πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει ορισθεί ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Φώτης Σιώκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...