Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ανάπλαση σωτηρίας, για τα Παλαιά Σφαγεία της Θεσσαλονίκης

Η αναπαλαίωση του διατηρητέου κτιρίου των Παλαιών Σφαγείων Θεσσαλονίκης, ενός από τα σημαντικότερα δείγματα της βιομηχανικής κληρονομιάς του 20ού αιώνα στην πόλη, στην οδό 26ης Οκτωβρίου (παλαιά δυτική είσοδος), εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3.350.000 ευρώ.

Στο κτίριο προγραμματίζεται η δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού, ενώ η αναπαλαίωση και επανάχρησή του αποτελεί πάγιο αίτημα του τεχνικού και αρχιτεκτονικού κόσμου της πόλης. Με την αποκατάστασή του θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αλλά και ημερίδων, διαλέξεων κ.λπ. Σε επόμενη φάση ο περιβάλλον χώρος του οικοπέδου θα μετατραπεί σε τόπο φιλοξενίας αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η περιοχή των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων καλύπτει περίπου εννιά στρέμματα. Το συνολικό κόστος των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων είχε προϋπολογιστεί σε περίπου 5,37 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επισήμανε ότι «σε ενάμιση χρόνο θα παραδώσουμε άλλο ένα υπέροχο παραδοσιακό κτίριο στην υπηρεσία του πολιτισμού και της νεολαίας». Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...