Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αδιέξοδα για τους μικρομεσαίους βλέπουν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης

Σε τραγικά αδιέξοδα θα οδηγήσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή περιγράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, υποστηρίζει η ομοσπονδία επαγγελματιών και εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης.
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εκφράζει την έντονη ανησυχία των μελών της και σημειώνει: «Σε μια εποχή που όλοι οι δείκτες της οικονομίας, ο πληθωρισμός, η ύφεση, η ανεργία αποτελούν αρνητική εξέλιξη για την έξοδο της αγοράς από την κρίση και με τα λουκέτα, όπως προείπαμε, να πολλαπλασιάζονται, ο σχεδιασμός σας μέσω του ανωτέρω προϋπολογισμού με την επιβολή και νέων φόρων κατά το 2011, θα επιδεινώσει την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας και θα την οδηγήσει σε μεγαλύτερα αδιέξοδα, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον επιχειρήσεις για φορολόγηση και κατανάλωση για την είσπραξη εσόδων από το ΦΠΑ.
Καταλήγοντας, η άποψή μας είναι ότι η βαριά φορολογία επιδεινώνει την ύφεση και μειώνει συνεχώς τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, όπως συμβαίνει και με τον προϋπολογισμό του 2010. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός του 2011 και να προσδώσει στις επιχειρήσεις την δυναμική που χρειάζονται για να σταθούν στα πόδια τους. Επίσης, δεν θα πρέπει το κέρδος των επιχειρήσεων να αποτελεί φορολογικό αδίκημα και να τους επιβάλλονται εξοντωτικές φορολογικές ποινές, όπως η επιβολή έκτακτης εισφοράς και η υπερφορολόγηση μέσω της περαίωσης που έχει ήδη νομοθετηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...