Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τον κανονισμό ενεργειακής απόδοσης κτηρίων

Ο τρόπος εφαρμογής του νέου κανονισμού ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων (Κ.Εν.Α.Κ.) είναι το θέμα εκδήλωσης, που διοργανώνουν την Παρασκευή, το Εργαστήριο Οικοδομικής και Φυσικής των Κτιρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
Ο νέος κανονισμός έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2010 και αντικαθιστά τον προηγούμενο κανονισμό θερμομόνωσης κτιρίων. Προβλέπει για κάθε νεοαναγειρόμενο κτήριο, καθώς και για κάθε ριζικώς ανακαινιζόμενο τη σύνταξη ενεργειακής μελέτης, που θα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της οικοδομικής άδειας. Η ενεργειακή μελέτη αντικαθιστά τη μέχρι τώρα υποβαλλόμενη μελέτη θερμομόνωσης.
Επίσης, με το νέο κανονισμό όλα τα κτήρια, υφιστάμενα και νεοαναγειρόμενα, θα πρέπει να αποκτήσουν πιστοποιητικό ενεργειακής ταυτότητας, που θα εκδίδουν οι ενεργειακοί επιθεωρητές (κατάλληλα εκπαιδευμένοι μηχανικοί).
Αυτό το πιστοποιητικό θα συνοδεύει πλέον το κάθε κτίριο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και θα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στις διάφορες συμβολαιογραφικές πράξεις (ενοικιάσεις διαμερισμάτων, πωλήσεις, μεταβιβάσεις ακινήτων κ.τ.λ.). Θα ανανεώνεται το πολύ ανά δεκαετία ή εφόσον επέρχεται αλλαγή στην ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων λόγω οικοδομικών ή ηλεκτρομηχανολογικών επεμβάσεων σ' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...