Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

"Κίτρινες" νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ!

Χαρούμενο σαββατόβραδο θα περάσουν οι φίλοι του Άρη, καθώς τόσο η ποδοσφαιρική, όσο και η μπασκετική ομάδα του συλλόγου, επικράτησαν των αντιπάλων τους στα σημερινά παιχνίδια. Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Άρης νίκησε τον Ατρόμητο 2-0 με γκολ των Χαβίτο και Λαζαρίδη, ενώ στο μπάσκετ η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ πέρασε από τη Λαμία κερδίζοντας 62-72 τον Πανελλήνιο, έχοντας κορυφαίο το Νίκο Χατζηβρέττα  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη : Ανοιχτή συζήτηση για την ανάπτυξη των Περιφερειών στην Ευρώπη

Στο Μάλμο της Σουηδίας, οι αρχές μιας απομονωμένης περιοχής με λίγους κατοίκους και φανερά τα σημάδια της ερήμωσης, είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για να λύσουν το πρόβλημα της ανάπτυξης του τόπου τους.

Σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν την θερμότητα του νερού το καλοκαίρι και τη δροσιά του τον χειμώνα ώστε να χρησιμοποιούν αυτή την ενέργεια όταν τη χρειάζονταν.

Έτσι με τη δημιουργία υπόγειων εγκαταστάσεων και κατάλληλων υποδομών κατάφεραν να αποθηκεύουν το θερμό νερό της περιοχής το καλοκαίρι και με ειδικά συστήματα να διατηρούν τη θερμοκρασία του ώστε να το χρησιμοποιούν τον χειμώνα. Αντίστροφα, διατηρούσαν στις δεξαμενές το δροσερό νερό του χειμώνα ώστε να το χρησιμοποιούν το καλοκαίρι.   ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων εξετάζει η ΔΕΗ

Τις δυνατότητες περιβαλλοντικής αναβάθμισης των μονάδων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου και Αμυνταίου εξετάζει η ΔΕΗ, όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας στο πλαίσιο σιημερίδας που διοργάνωσε το σωματείο των εργαζομένων στην Κοζάνη.

Ο διευθυντής σχεδιασμού και απόδοσης παραγωγής, Δημήτρης Μετικάνης, δήλωσε επίσης ότι έχει δρομολογηθεί η ολοκλήρωση των δοκιμών και μελετών για τις δυνατότητες εφαρμογής μεθόδων ξηρής αποθείωσης στις μονάδες. Τέλος, ανέφερε ότι οι εναλλακτικές επιλογές για την παραγωγή ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία βρίσκονται υπό αξιολόγηση.

Φωτιά στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας στη Ράχη Ημαθίας, στην κοίτη του Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που επιχείρησε στο σημείο με τρία οχήματα και 12 άνδρες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην κεραμοσκεπή της μονής, προξενώντας ζημιές σε τμήμα της.

Όλοι οι μοναχοί είναι καλά στην υγεία τους.

Με το βλέµµα στις περιηγήσεις, τις πυρκαγιές και το Αγιον Ορος

Εντυπωσιακή απήχηση είχε η Φωτοµπιενάλε της Θεσσαλονίκης.  Τα εκατοντάδες ενσταντανέ της είδαν περισσότεροι από 120.000  επισκέπτες των κοντά 50 εκθέσεων. «Σταρ» της διοργάνωσης ήταν η έκθεση µε φωτογραφίες των περιηγητών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα «Από τον Βόσπορο στην Αδριατική», που συγκέντρωσε πάνω από 50.000 βλέµµατα. Υπ αυτές τις συνθήκες οι οργανωτές επεκτείνουν τη λειτουργία της Μπιενάλε ώς το τέλος του χρόνου, εγκαινιάζοντας και δύο νέες εκθέσεις, µαζί µε µία ακόµη, απολογιστικού χαρακτήρα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αθώοι οι καταληψίες μαθητές της Ορεστιάδας

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα το πρωί από το δικαστήριο ανηλίκων Ορεστιάδας οι 115 μαθητές της Ορεστιάδας οι οποίοι κατηγορούνταν για τις καταλήψεις που έκαναν πέρυσι το φθινόπωρο.
Την ώρα της δίκης, 300 μαθητές, εκπαιδευτικοί γονείς και πολυμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του δικαστηρίου, συμπαραστεκόμενοι στους ανήλικους κατηγορούμενους. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκένυρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκτάκτοι εκπαιδευτικοι του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Τις κινητοποιήσεις τους για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον περασμένο Μάιο συνεχίζουν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Οι περίπου 600 έκτακτοι καθηγητές (επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες) του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, απείχαν και σήμερα -για τέταρτη ημέρα- από το διδακτικό τους έργο, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα του Ιδρύματος, τόσο στην έδρα του (Κοζάνη), όσο και στα παραρτήματά του (Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά) να υπολειτουργήσουν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτων Εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Κώστας Κακουλίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, προκειμένου να εκτιμήσουν την «κατάσταση» και να καθορίσουν τη «μορφή» του αγώνα τους

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στη ΔΕΗ από τη νομαρχία Κοζάνης

Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, για την ανόρυξη και λειτουργία 80 υδρογεωτρήσεων, εντός των ορίων των λιγνιτωρυχείων στο νομό Κοζάνης, χωρίς τις απαιτούμενες από την κείμενη νομοθεσία περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και άδειες χρήσης νερού.

Το σημερινό είναι το 12ο πρόστιμο από το 2007, ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων στη ΔΕΗ ανέρχεται στα 555.000 ευρώ. Απ’ αυτά -όπως είπε- πληρώθηκε μέχρι στιγμής το ποσό των 390.000 ευρώ.

«Η κατασπατάληση φυσικών πόρων και η μη προστασία του υδάτινου δυναμικού της περιοχής, μάς αφορά όλους. Η ΔΕΗ στα πλαίσια των υποχρεώσεών της, οφείλει να συμμορφωθεί στην κείμενη ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και να προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση των δραστηριοτήτων της, σεβόμενη την τοπική κοινωνία», ανέφερε ο νομάρχης Κοζάνης.

Αφιέρωμα στην Ίμβρο και την Τένεδο "Με τα μάτια της αισιοδοξίας"

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες πατρίδες» και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης διοργανώνουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στην Ξάνθη ένα αφιέρωμα στην Ίμβρο και την Τένεδο «Με τα μάτια της αισιοδοξίας».

Περιλαμβάνει:


Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη «Ίμβρος παιπαλόεσσα, το ιερό νησί του Ερμού, τ’ Ουρανού και των Δακρύων» (εκδ. «Ενδοχώρα»), με εισηγητές τον ίδιο τον συγγραφέα, τους Σ. Καρασαμπάν, Ν. Δολδούρη, έκθεση σχετικών φωτογραφιών (των Σ. Καρασμπάν, Ι. Καναργιέλη, Γ. Λεκάκη, και του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης) και έργων ζωγραφικής (της Ά. Αυγέρη). Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια της Ίμβρου και της Τενέδου, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, από την χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης.


Η εκδήλωση θα γίνει στην «Καπναποθήκη Π» (Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη) και θα αρχίσει στις 20.00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 25 Νοεμβρίου.

Συνελήφθη 23χρονο τέρας για βιασμό ανήλικης

Τα έχασαν οι γονείς ενός ανήλικου κοριτσιού από τις Ελευθερές Καβάλας, όταν η κόρη τους τούς ενημέρωσε ότι αιμορραγούσε στα γεννητικά της όργανα.

Αμέσως την μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου εισήχθη για νοσηλεία το βράδυ της Δευτέρας. Όμως, τους περίμενε ένα ακόμη πιο δυνατό σοκ, αφού το επόμενο πρωί το κορίτσι αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού!

Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης κοπέλας, το πρωί της Δευτέρας ένας 23χρονος "Έλληνας" με τον οποίο γνωρίζονται την εξανάγκασε παρά την θέλησή της σε συνουσία, με την χρήση σωματικής βίας! Αμέσως οι αστυνομικοί της Ασφαλείας αναζήτησαν τον 23χρονο και τον εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης και τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του 23χρονου δράστη του βιασμού σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, η οποία ήδη έχει δώσει παραγγελία να γίνει ιατροδικαστική εξέταση στην ανήλικη μαθήτρια.
http://gianniotis.blogspot.com

Ποινική δίωξη σε 21 αστυνομικούς για «προστασία»

Είκοσι ένας αστυνομικοί κατηγορούνται ότι παρείχαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας και ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των 21 αστυνομικών -ανάμεσά τους είναι τουλάχιστον πέντε αξιωματικοί- καθώς επίσης σε 10 ιδιοκτήτες καταστημάτων με «φρουτάκια».

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος), της παράβασης καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας στις δύο παραπάνω πράξεις, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.

Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση, κατά την οποία θα διερευνηθεί εάν οι αστυνομικοί έπαιρναν χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» τους προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τα παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία τους. Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών με τους καταστηματάρχες.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν απλώσει «δίχτυ προστασίας» στους επιχειρηματίες και κατά το διάστημα από τις αρχές του 2007 έως το τέλος του 2009 τούς παρείχαν έγκαιρη πληροφόρηση για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι καταστηματάρχες απέφευγαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε βάρος τους.http://gianniotis.blogspot.com/

17 + 4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΕΧΝΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ- ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Tα Μαθήματα, αυξημένα σε αριθμό φέτος, θα γίνονται Τετάρτες, ώρα 19:00 – 21:00
Έναρξη  Μαθημάτων: ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/2010 και ώρα 19:00 
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά Μαθήματα για τον Πολιτισμό. Φέτος, η θεματική θα επικεντρωθεί στις τέχνες, τα γράμματα και την αρχιτεκτονική της νεότερης Ελλάδας ως και το Mεσοπόλεμο (1830-1940).
 
Με  τα Μαθήματα 2008-2009, επιχειρήθηκε να διαγραφεί το πολύπλοκο φαινόμενο του «Μοντερνισμού» που διέρρηξε τις παλιές βεβαιότητες και εξακολουθεί να χαρακτηρίζει και το σημερινό σύστημα αξιών. Η κατανόησή του κρίθηκε απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέγγιση των σύγχρονων καλλιτεχνικών τάσεων που προβάλλονται σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. «Ο Μοντερνισμός» σε εκείνο το πρόγραμμα ερευνήθηκε σε όλους τους τομείς της τέχνης, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική του εκδοχή.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Διακοπή κυκλοφορίας, στις 2 Νοεμβρίου στην Εγνατία Οδό

Μετ' εμποδίων θα διεξάγεται την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από τον κόμβο του Βενέτικου Γρεβενών έως τον κόμβο του Μετσόβου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ» στο πλαίσιο των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία του αριστερού κλάδου, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Στο διάστημα αυτό, η κυκλοφορία θα γίνεται από την επαρχιακή οδό Γρεβενών - Κρανιάς - Μηλιάς - Μετσόβου.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό του 55χρονου

Καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστούν – σύμφωνα με την Πυροσβεστική – οι έρευνες για τον εντοπισμό του 55χρονου ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης την ώρα που προσπάθησε να βοηθήσει το γιο του.

Συγκεκριμένα, μαζί με την σύζυγό του, προσπάθησε να μετακινήσει με τον 24χρονο γιο του, αστυνομικό στο Α.Τ.Βάρης, το αυτοκίνητό του που είχε ακινητοποιηθεί στον «φουσκωμένο» χείμαρρο μετά από ισχυρή βροχόπτωση.

Η οικογένεια όμως παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να αγνοείται μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πατέρας.

Η μητέρα εντοπίστηκε και διεσώθη πρώτη ενώ ο γιος, που κατάφερε να πιαστεί από κλαδιά, διεσώθη με την βοήθεια του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και ενός κατοίκου της περιοχής.

Αγνοείται ένα άτομο στη Θέρμη

Ένα άτομο αγνοείται, όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, 22χρονος προσπάθησε να περάσει με το ΙΧ του μέσα από ένα χείμαρρο που είχε "φουσκώσει", λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και αυτός με το κινητό του τηλέφωνο κάλεσε σε βοήθεια τη μητέρα του και τον πατέρα του. Αυτοί πήγαν στην περιοχή, αλλά και οι τρεις όμως παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Μετά από προσπάθειες των σωστικών συνεργείων βρέθηκαν ζωντανοί ο γιος και η μητέρα, ενώ αγνοείται ο πατέρας.

Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του αγνοουμένου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων στα Πελάγη δεν αναχωρούν τα πλοία από τον Άγιο Κωνσταντίνο, από την Αλεξανδρούπολη, από το πορθμείο Καβάλας - Πρίνου και από το Λαύριο.

Από Ραφήνα πραγματοποιείται μόνο ο απόπλους για Μαρμάρι.

Δεν θα αναχωρήσουν επίσης τα πλοία «νήσος Χίος» από Πειραιά και «Φλαιν Κάτ 4» από Ηράκλειο.

Εν τω μεταξύ προβλήματα δημιουργήθηκαν στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, λόγω της βροχόπτωσης.

Τα εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική και κυρίως σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα και Σαλαμίνα.

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική από αυτές τις περιοχές αλλά και από Άλιμο, Ηλιούπολη και Καισαριανή.

Πλημμύρισε υπόγειο του νοσοκομείου Σωτηρία και υπόγειο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ΣΚΑΙ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Νεαρός ξυλοκόπησε 58χρονο γιατί τόν... προσπέρασε !

Ένας 58χρονος οδηγός προκάλεσε την οργή ενός νεαρού οδηγού όταν προσπέρασε το όχημά του με το αυτοκίνητο που οδηγούσε. 
Ο νεαρός πλησίασε με το όχημά του επικίνδυνα το αυτοκίνητο του 58χρονου άντρα, το οποίο τράκαρε προκλητικά. 
Όταν ο 58χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο για να ζητήσει εξηγήσεις, ο νεαρός άρχισε να τον γρονθοκοπά με μανία με αποτέλεσμα το θύμα να καταρρεύσει πέφτοντας στο κράσπεδο του πεζοδρομίου. 
Οι περαστικοί κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, ωστόσο διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 
Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη, ενώ την υπόθεση προσπαθεί να διαλευκάνει η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.
http://www.newsblog.g Αναρτήθηκε από laikoyra.blogspot.com

Έκανε δωρεά ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Βέροιας!

Ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Βέροιας δώρισε το πρωί ο εκ Χρυσής Αλμωπίας (Πέλλα) καταγόμενος Νικόλαος Ξενιτίδης, στη μνήμη του αδερφού του Δημητρίου…

Όσοι υπάρχουν άνθρωποι που δρουν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, μπορούμε να ελπίζουμε ακόμα, δε νομίζετε;
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στην είσοδο του Νοσοκομείου,στο τέλος της οποίας τιμήθηκε ο δωρητής από τον διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. Χρήστο Ζηλίδη και το διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας Νίκο Χατζηδημητρίου, παρουσία των τοπικών αρχών και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βέροιας.

 http://verianews.blogspot.com/

Ο χουντικός Άνθιμος θα δώσει μαθήματα πολιτικού savoir vivre στον Μπουτάρη;

«Από εμένα δημαρχεία δεν θα δεις» και «η εκκλησία θα είναι εναντίον σου», είπε στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ένα από τα κατάλοιπα της Χούντας των συνταγματαρχών (φωτογραφίες) και Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος!!! Και όλα αυτά μέσα στο σπίτι του Θεού, την εκκλησία, όπου όπως λένε οι εκπρόσωποι της (παπάδες, εξαπτέρυγα, μητροπολίτες κτλ) ο καθένας μπορεί να συγχωρεθεί!

Και γιατί να συγχωρεθεί ο Μπουτάρης; Είπε κάτι κακό; Είπε κανένα ψέμα; Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και στην εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο με ομιλητή τον Γιάννη Ραγκούση, χαρακτήρισε τους Ψωμιάδη, Άνθιμο και Παπαγεωργόπουλο ως «το τρίγωνο του συντηρητισμού της Θεσσαλονίκης», αποκαλώντας παράλληλα τον Άνθιμο «μουτζαχεντίν που δεν έχει καμία σχέση με την ορθοδοξία».
Γιατί λοιπόν οι ενστάσεις του Άνθιμου; Δεν μας λέει καλύτερα ο Μητροπολίτης και alter ego του θανόντα (επίσης χουντικού) Χριστόδουλου, όταν ο κόσμος διαμαρτύρονταν και δολοφονούνταν από την Χούντα, αυτός και ο κολλητός του, τους ευλογούσαν και τους υποστήριζαν!
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Μαθητική παρέλαση υπό βροχή και... ΔΝΤ

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον εκπροσώπων της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και μελών αριστερών συνδυασμών που ανάρτησαν πανό δίπλα από την εξέδρα των επισήμων κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, δίπλα από την εξέδρα επισήμων, μέλη αριστερών συνδυασμών που συμμετέχουν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ανάρτησαν πανό κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Τσιμισκή.

Η παρέλαση των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεκίνησε το πρωί από τη Διαγώνιο και κατέληξε στην Ι. Δραγούμη.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε, επίσης, και ένα τμήμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τμήματα σημαιοφόρων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από 17 σχολεία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος δήλωσε ότι ο τριήμερος εορτασμός στη Θεσσαλονίκη ενέχει ισχυρούς συμβολισμούς για την πόλη και ολόκληρη την Ελλάδα.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ Άνθιμου και Μπουτάρη

Κόντρα υψηλών τόνων και με βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και του υποψήφιου δήμαρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Μπουτάρης σε ομιλία του δήλωσε πως οι Ψωμιάδης, Άνθιμος και Παπαγεωργόπουλος αποτελούν το «τρίγωνο του συντηρητισμού της Θεσσαλονίκης» και πως ο κ. Άνθιμος είναι ένας «μουτζαχεντίν χωρίς καμία σχέση με την Ορθοδοξία».

Στον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου την Τρίτη ο Μητροπολίτης απάντησε με σκληρό τόνο προς τον κ. Μπουτάρη. Συγκεκριμένα, όταν ο τελευταίος πήγε να ασπαστεί το σταυρό έξω από την εκκλησία και έδωσε το χέρι του στον κ. Άνθιμο, εκείνος του απάντησε μεταξύ άλλων πως «όσο ζω εγώ, δημαρχείο δεν θα δεις».

Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης οι δύο άνδρες παρευρέθησαν σε εκδήλωση του Αριστοτέλειου, όπου όχι μόνο δεν αντάλλαξαν χειραψία, αλλά ούτε καν βλέμμα.

Χρόνια Πολλά με ιδιαίτερη συγκίνηση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

"Χρόνια Πολλά" με ιδιαίτερη συγκίνηση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Το ξεχωριστό μήνυμά του λέει πολλά  μρ λίγα λόγια: 

"Χρόνια Πολλά! Σήμερα γιορτάζει η Θεσσαλονίκη. Η αγαπημένη μας πόλη με τη λαμπρή ιστορία και τους μεγάλους αγώνες για τη Μακεδονία και τον Ελληνισμό.Η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό και η γιορτή του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου, αποτελούν για όλους τους Θεσσαλονικείς μια ακτινοβολούσα πνευματική πηγή.
Η 26η Οκτωβρίου, είναι μια ημέρα χαράς, μια ημέρα που μας καλεί να μην ξεχνούμε την ιστορία μας, να αγαπάμε την πατρίδα μας και έμπρακτα να υπερασπίζουμε τα δίκαιά της.Η Θεσσαλονίκη, σήμερα, δύο χρόνια πριν τη μεγάλη επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, γεμάτη ελπίδες, δίνει νέους αγώνες και προχωρά στο μέλλον γεμάτη πίστη στις δυνάμεις της.Ως Δήμαρχος, που είχα την μέγιστη τιμή να υπηρετήσω αυτήν την πόλη, επί τρεις ολόκληρες τετραετίες, αισθάνομαι συγκίνηση και υπερηφάνεια διότι αγωνίσθηκα με πάθος ψυχής να γίνουν νέα μεγάλα και σημαντικά έργα και να προωθηθεί διεθνώς η παρουσία της και ο σύγχρονος ρόλος της.Το μέλλον της Θεσσαλονίκης πρέπει πάντα να μας ενώνει και πρέπει πάντα, πάνω από κάθε τι, να βάζουμε τα δίκαιά της και τις ανάγκες της.Χρόνια Πολλά σε όλους τους Θεσσαλονικείς"!

Για λουκέτο προειδοποιεί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Με αναστολή λειτουργίας από 1ης Ιανουαρίου 2011 «εάν γίνουν περικοπές κονδυλίων», προειδοποιεί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η γενική συνέλευση του ιδρύματος αποφάσισε ήδη να «παγώσει» τις μετεγγραφές περίπου 1.200 σπουδαστών, εφόσον δε δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ για οικονομική ενίσχυση.

"Έχουμε φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων μας. Κάθε χρόνο εγγράφουμε 4 χιλιάδες νέους σπουδαστές. Φέτος σημειώθηκε μια αύξηση 15%-20% από την κατάργηση της βάσης του 10. Κάπου 1200 παιδιά έρχονται με μετεγγραφή από άλλα ΤΕΙ, για διάφορους λόγους. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το κτιριακό, κυρίως στα εργαστηριακά μαθήματα, ενώ την ίδια ώρα έχουν σταματήσει και οι προσλήψεις καθηγητών, με αποτέλεσμα σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό", αναφέρει στην "Ελευθεροτυπία" ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλος Καρακολτσίδης.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Με ίωση ο Κ. Παπούλιας δεν έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Karolos Papoulias, President of GreeceImage via WikipediaΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, λόγω ίωσης, ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εξαιτίας της ίωσης που ταλαιπωρεί τον Κ.Παπούλια, οι γιατροί του συνέστησαν να μην μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν προγραμματισμένο να συμβεί για τους εορτασμούς του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και για την στρατιωτική παρέλαση.
Enhanced by Zemanta

Στη φυλακή για τα λαθραία τσιγάρα ο διοικητής της Ασφάλειας Πολυγύρου

Στη φυλακή οδηγείται ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, που συνελήφθη για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων που εξαρθρώθηκε στη Χαλκιδική.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το υπ' αριθμόν 1144/2010 βούλευμα που εξέδωσε, ήρε τη διαφωνία που προέκυψε -μετά την απολογία του 45χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.- ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προσωρινή του κράτηση ή μη.

Έκανε τελικά δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την προφυλάκιση του 45χρονου, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της σπείρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι διαφυγόντες δασμοί από τη δράση του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 4,78 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση των αποφοίτων Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ

Σας ενημερώνουμε οτι έχει οριστεί ως μέρα και τόπος συνάντησης των αποφοίτων Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ (έτος εισαγωγής 1993), η 20 Νοεμβριίου 2010 στην Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι του έτους ή άλλων ετών ενδιαφέρονται να παρεβρεθούν να έρθουν σε εποικοινωνία μαζί μας για περαιτέρω λεπτομέρειες.
Δημήτρης Δερβίσης ddervisi2000@yahoo.gr
Τάσος Τζιώτζης tziotasos@yahoo.gr

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

H Πάρνηθα μετά την καταστροφή του 2007

Τα τοπία της Πάρνηθας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 απεικονίζει ο φωτογράφος Έκτορας Δημησιάνος, σε μία έκθεση που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της PhotoBiennale στη Θεσσαλονίκη.

Τον Ιούνιο του 2007, 56.000 στρέμματα της Πάρνηθας αποτεφρώθηκαν μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα. Η φωτιά κατέστρεψε επίσης το μεγαλύτερο μέρος του ελατοδάσους της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, ο Εκτ.Δημησιάνος καταγράφει το απόκοσμο σκηνικό που άφησε πίσω της η πυρκαγιά: ένα βουνό γεμάτο στάχτες, μπάζα, ερειπωμένα κτίσματα, εικόνες καταστροφής και μετάλλαξης.

Η έκθεση παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη στο Κεντρικό Πρόγραμμα της PhotoBiennale, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το WWF Ελλάς στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού «Μύλος».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου και παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Μύλος, Γκαλερί Β' Αντικερί (Ανδρέου Γεωργίου 56, τηλ. 2310551836).

12χρονος ληστής στην Βέροια

Στα «χέρια» των αντρών του τμήματος ασφαλείας Βέροιας έπεσε 12χρονος, ο οποίος αφού έσπρωξε και έριξε στο έδαφος 80χρονη, της άρπαξε τη τσάντα της που περιείχε το ποσό των 610 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.

Ο 12χρονος δράστης αφού προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ οι άντρες της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του πατέρα του ανηλίκου, ηλικίας 59 ετών, για παραμέληση εποπτείας του.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Τον μαχαίρωσε μετά από καβγά

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη 28χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος στις 6.35 το πρωί τραυματίστηκε με πτυσσόμενο μαχαίρι από 36χρονο ημεδαπό, ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το συμβάν έγινε στη συμβολή των οδών Προξένου Κορομηλά με Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης που συνελήφθη, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή είχε μώλωπες.

Έπιασαν 3 ληστές στα σύνορα πριν εξαφανιστούν

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2010, έπειτα από επιτυχημένη συνεργασία αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 22, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία» και παράβαση Νόμου «περί Όπλων».

Οι συλληφθέντες τις απογευματινές ώρες της 22-10-2010, μπήκαν σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην περιοχή της Τούμπας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση .

Ακολούθησαν εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις με ταυτόχρονη ενημέρωση Αστυνομικών Αρχών όλων των όμορων και μη Νομών, με αποτέλεσμα οι αναζητούμενοι ληστές να εντοπιστούν σε σημείο διαβατηριακού ελέγχου στο Ορμένιο Ορεστιάδας και να συλληφθούν λίγο πριν την έξοδο τους από τη χώρα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οι ληστές χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) πιστόλια κρότου-λάμψης , τα οποία έφεραν γεμιστήρες με 14 συνολικά φυσίγγια,
Δύο (2) ζευγάρια χειροπέδες,
Ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι,
Δύο (2) σκούφοι και ισάριθμα καπέλα ,

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν:
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα,
Το συνολικό χρηματικό ποσό των 413 ευρώ, περίπου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τούμπας-Τριανδρίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Παπούτσια, δερμάτινα μπουφάν και αξεσουάρ - μαϊμού σε γνωστό κατάστημα.

What's in My Gucci “Neverfull” ToteImage by Qiao-Da-Ye賽門譙大爺 via Flickr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Παπούτσια, δερμάτινα μπουφάν και αξεσουάρ - μαϊμού κατηγορείται ότ πουλούσε εδώ και καιρό 56χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τελικά, μετά από στενή παρακολούθηση της αστυνομίας, συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν αντιπρόσωπος στην Ελλάδα γνωστών εταιριών ρούχων του εξωτερικού, κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι στην αγορά της Θεσσαλονίκης διακινούνται προϊόντα - μαϊμού.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του 56χρονου κατασχέθηκαν 59 τσάντες και 27 πορτοφόλια, τα οποία έφεραν σχέδια παρόμοια με αυτά των γνήσιων προϊόντων.

Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Βέροια: Διαρρήκτης καταστημάτων συνελήφθη… εξαιτίας των κερμάτων

Ένας 33χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στη Βέροια, καθώς είχε διαρρήξει έξι καταστήματα στην πόλη, ενώ προχθές είχε διαρρήξει άλλα δύο. 

Τον 33χρονο πρόδωσε η μεγάλη ποσότητα κερμάτων που είχε στις τσέπες του, κέρματα τα οποία είχε αφαιρέσει από τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων που είχε διαρρήξει.
newsblog
laikoyra.blogspot.com

Ποινικές διώξεις σε βάρος ανήλικων μαθητών καταγγέλλουν καθηγητές και δικηγόροι

Την ποινικοποίηση των καταλήψεων και τις ποινικές διώξεις σε βάρος ανήλικων μαθητών καταγγέλλουν οι πέντε Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), που ζητούν την κατάργηση του σχετικού νόμου.

Εκπρόσωποι των Α', Β',Γ',Δ'και Ε' ΕΛΜΕ επισκέφτηκαν το μεσημέρι τον προϊστάμενο της
Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μπακέλα και του επέδωσαν σχετική έγγραφη καταγγελία. ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Αστυνομικός βούτηξε στον Θερμαϊκό για να συλλάβει ύποπτο νεαρό

Αστυνομικός βούτηξε στον μολυσμένο Θερμαϊκό για να συλλάβει ύποπτο νεαρό που προσπάθησε να διαφύγει.. κολυμπώντας !
Ο νεαρός είδε τους δύο δόκιμους αστυνομικούς να περιπολούν στην παραλία της Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά του να διαφύγει βούτηξε στην θάλασσα. 
Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς δεν το σκέφτηκε στιγμή και βούτηξε και ο ίδιος. 
Μόλις τον έβγαλε από τα νερά οι συνάδελφοί του που ήρθαν με το περιπολικό τον συνέλαβαν. 
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικροέμπορο ναρκωτικών Seleo.gr News

Ματαιώσεις δρομολογίων ΟΣΕ

A Proastiakos train (Stadler Railbus) in Agioi...Image via WikipediaΜαταιώσεις δρομολογίων στις 25, 26, 27 και 29 Οκτωβρίου εξαιτίας των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό προς το αεροδρόμιο (οι συρμοί θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας).

Στα δρομολόγια του σιδηροδρόμου επέρχονται οι μεταβολές που δημοσιεύονται ΕΔΩ

Προς κινητοποιήσεις οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης

Σε κινητοποιήσεις, που αναμένεται να κορυφωθούν μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, προσανατολίζεται το φοιτητικό κίνημα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των αλλαγών που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ηδη σε γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε ορισμένα τμήματα του ΑΠΘ, φοιτητικές παρατάξεις προτείνουν διαφορετικά πλαίσια μορφών αγώνα, ζητώντας καλύτερους όρους φοίτησης.   ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Παραδίδεται ο νέος κόμβος Δρυμού - Λητής με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κιλκίς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Στην κυκλοφορία παραδίδεται την ερχόμενη Δευτέρα ο νέος ισόπεδος κόμβος της επαρχιακής οδού Δρυμού - Λητής, με τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς.

Ο νέος κόμβος αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή όπου έχουν σημειωθεί επανειλημμένα σοβαρά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Μάλιστα στις αρχές του 2009 οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ζητώντας τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου και τη μείωση των ατυχημάτων.

Ο νέος κόμβος, που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 - 2013, περιλαμβάνει λωρίδες επιβράδυνσης - επιτάχυνσης και αναμονής, φωτεινή σηματοδότηση, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση και ηλεκτροφωτισμό.

Εντός δεκαημέρου η Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Εργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διοχετεύσει την κυκλοφορία της επαρχιακής οδού Δρυμού - Μελισσοχωρίου στο νέο αυτό κόμβο, προκειμένου να κατασκευαστεί και ο δεύτερος κόμβος προς το Μελισσοχώρι.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ανδρ.Λοβέρδου σε «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου», πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο υπουργός περιηγήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία και τους υπόλοιπους χώρους των δύο ιδρυμάτων, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τους διοικητές τους και συζήτησε μαζί τους για θέματα και δυσκολίες, που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία των δύο νοσοκομείων.

«Ήταν μια επίσκεψη-αστραπή σε χρόνο μηδέν, αλλά πάρα πολύ ουσιαστική», είπε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του «Ιπποκράτειου», γιατρός Γιώργος Χριστιανόπουλος.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χριστιανόπουλος, στο επίκεντρο της συζήτησης με τον υπουργό βρέθηκε το θέμα της μηχανοργάνωσης, το διπλογραφικό, η πλήρωση κενών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, η εξόφληση των προμηθευτών του Ιδρύματος, καθώς και η ρύθμιση του θέματος των ανασφάλιστων ασθενών.

Ορίστηκε ως υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, η 26η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης, ορίστηκε ως υποχρεωτική αργία για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών. Όσες από τις επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται μέσα στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστές.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα και ο Εμπορικός Σύλλογος, σύμφωνα με την οποία η απόφαση της νομαρχίας αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεαπόλεως, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών, Τριανδρίας, Μενεμένης, Ελευθερίου - Κορδελιού, Αγίου Παύλου, Νέας Ευκαρπίας, Πυλαίας, Πανοράματος και Πεύκων.

Music all για την «Αυλαία»

Ολα μιούζικαλ και όλα live. Δύο αγαπημένες ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στο μιούζικαλ «Music all» που πραγματοποιείται στις 5 Νοεμβρίου, στις 21.00 στο δημοτικό θεάτρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του περιοδικού «Αυλαία». 

Με την Εβελίνα Παπούλια, την Μαρία Σολωμού και την ομάδα Zand the Band. Η οµάδα Zand the Band παρουσιάζει, ένα περισσότερο μουσικό, παρά θεατρικό θέαμα, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. 

Πρόκειται για ένα θεατροποιημένο live στο οποίο μουσικές διασκευές από γνωστά τραγούδια μιούζικαλ, ερµηνεύονται με όρους θεατρικής ροής, καθώς υπάρχει «πίσω τους» ένα story με πρόζα και χιούμορ. Στόχος του, να κάνει δύο ανθρώπους να ερωτευτούν ταυτόχρονα και να μείνουν για πάντα μαζί.

Πολύωρη διακοπή νερού αύριο στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Εντεκα ώρες χωρίς νερό θα μείνουν αύριο οι κάτοικοι των Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης διαρροής σε αγωγό επί της Επταπυργίου με Ανθέων.

Οι εργασίες θα αρχίσουν από τις 7 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 6 το απόγευμα. Πρόβλημα ομαλής υδροδότησης θα υπάρξει στις οδούς Μπότσαρη, Σπάρτης, Στράντζου, Ελύτη, Φωκά, 25ης Μαρτίου, Επταπυργίου και σε όλες τις παρακείμενες οδούς του δήμου Συκεών.

Ένταση στο ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μπουτάρης
Άρχισαν ομαλά, αλλά προς το τέλος οξύνθηκαν τα πνεύματα μεταξύ υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης στο προεκλογικό ντιμπέϊτ που οργάνωσαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, παρουσία ακροατηρίου.

Κώστας Γκιουλέκας
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Μπουτάρης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Μάκης Στεργίου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Στέλιος Παπαθεμελής, Χρήστος Μάτης, Ζήσης Κλεισιάρης παρουσίασαν τις θέσεις τους για τις δημοτικές εκλογές, αλλά άφησαν και αιχμές ο ένας εναντίον του άλλου.

Ιδιαίτερα στη φάση που ο κάθε υποψήφιος είχε τη δυνατότητα να υποβάλει ερώτηση σε συνυποψήφιο του η συζήτηση ξέφυγε από τους κανόνες του ντιμπέϊτ, επικράτησε εκνευρισμός μεταξύ των υποψηφίων, ενώ από το ακροατήριο υπήρχαν επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες με χειροκροτήματα και φωνές.

Ο τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν κυρίως ανάμεσα στον Κώστα Γκιουλέκα και στον Γιάννη Μπουτάρη, στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Στέλιο Παπαθεμελή, τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τον Μάκη Στεργίου, τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Χρήστο Μάτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα οικονομικά σκάνδαλα στο Δήμο, οι κομματικές τοποθετήσεις ή στηρίξεις των υποψηφίων, οι κατά καιρούς τοποθετήσεις τους, το Μνημόνιο και οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ν.Δ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Η κυβέρνηση διέκοψε το πρόγραμμα «Θησέας»

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ σε σημερινές του δηλώσεις επισημαίνει ότι: «η κυβέρνηση διέκοψε το πρόγραμμα «Θησέας» για την κατασκευή των έργων από 1η Ιανουαρίου 2010, δεσμευόμενη ότι θα εξοφλούσε τους λογαριασμούς προς τις κοινοπραξίες που είχαν υπογράψει σύμβαση για έργα με τους αντίστοιχους δήμους μέχρι την 30ηΙουνίου 2010. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν απεδείχθη συνεπής διότι δεν πληρώνει τους εργολάβους που ήδη έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν έργα με συμβάσεις που υπέγραψαν μέχρι την 30η Ιουνίου.Στο Δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον αέρα το έργο ανάπλασης 29 κάθετων δρόμων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από την Εθν. Αμύνης μέχρι την Ίωνος Δραγούμη. Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Θησέας», ένα πρόγραμμα που παίρνει τα χρήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και τα ξαναγυρίζει στους Δήμους, αλλά στην πορεία σταμάτησε η ανάλογη επιχορήγηση. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και καλώ την κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεσή της και να ξεπληρώσει με τα χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα έργα αυτά που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης».
Δείτε και το σχετικό βίντεο.

H COUNT BASIE ORCHESTRA στη Θεσσαλονίκη


Σάββατο 31 οκτ. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 
Η πιο μεγάλη και διάσημη ορχήστρα της τζαζ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και μαέστρου Bill Hughes και τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών αναμένεται να ενθουσιάσει τους φίλους της τζαζ μουσικής.

Η Κάουντ Μπέϊσι όρκεστρα αποτελείται από 18 σπουδαίους μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Clarence Banks (τρομπόνι), John Williams (βαρύτονο σαξόφωνο), Doug Lawrence(τενόρο σαξόφωνο), James Leary (μπάσο) μαζί τους η υπεροχη τραγουδιστρια μορφη της jazz Carmen Bradford.
Το πρόγραμμα της ορχήστρας περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες της από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Με 17 βραβεία Grammy, 2 Grammy Hall of Fame Awards και 9 Downbeat Readers and Critics Poll Awards, η ιστορική ορχήστρα που φέρει το όνομα του Count Basie, του θρύλου της τζαζ και ίσως του πιο επιδραστικού μουσικού στην ιστορία της τζαζ μουσικής εμφανιζεται στις 31 Οκτωβριου στο Μεγαρο Μουσικης Θεσαλονικης.  ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο Θερμαϊκός... βγήκε στην στεριά!

Η δυνατή τρικυμία στον κόλπο της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσμα του μανιασμένου Νοτιά που φυσούσε μετά το μεσημέρι, έγινε η αιτία να πλημμυρίσουν η παραλιακή λεωφόρος Νίκης και ο προβλήτας 1 του λιμανιού.

Από κάποια στιγμή και μετά, τα κύματα έσκαγαν τόσο δυνατά στην προκυμαία, που έκαναν μούσκεμα τους πεζούς, την άσφαλτο να μοιάζει με λιμνοθάλασσα και τους θαμώνες των απέναντι καφετεριών να φύγουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ένα υπόγειο στη λεωφόρο Νίκης 49, πλημμύρισε και χρειάστηκε να επέμβουν με ειδικό όχημα για άντληση των υδάτων.

Ανάλογη κατάσταση αντιμετώπισαν και όσοι απολάμβαναν το καφεδάκι τους, στο "Κίτσεν Μπαρ", που λειτουργεί στην προβλήτα 1 του λιμανιού, σε ανακαινισμένα κτίρια παλιών αποθηκών.

4 καταδίκες για την τον θάνατο πεζής από πτώση σωλήνα...

Με δύο χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τέσσερα άτομα για την πτώση σωλήνα που κατέληξε στο κεφάλι διερχόμενης γυναίκας και της στέρησε τη ζωή.

Πρόκειται για τον εργολάβο, τον υπεργολάβο, τον μηχανικό και έναν οικοδόμο που είχαν αναλάβει να κατασκευάσουν 7όροφη οικοδομή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2003.

Πρωτόδικα, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών χρόνων από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...