Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εύρώλίγκα : Πάλεψε ο ανέτοιμος ΠΑΟΚ

PAOK Thessaloniki BC logoImage via Wikipedia Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην πρεμιέρα των προκριματικών της Ευρωλίγκας και αποκλείστηκε από τη διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» που θα τον οδηγούσε στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς, που ηττήθηκαν 77-64 από την Γαλατασαράι στη «Siemens Arena» του Βίλνιους, μπορεί να είδαν την πόρτα της Ευρωλίγκας να κλείνει, αλλά αυτή των ομίλων του EuroCup ανοίγει, καθώς ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ULEB.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

"Παράνομη και επικίνδυνη μεταφορά μαθητών Ρομά σε σχολεία Περαίας λόγω άρνησης Δήμου"

Την παράνομη και επικίνδυνη μεταφορά μαθητών Ρομά σε σχολεία Περαίας λόγω άρνησης Δήμου καταγγέλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) που απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ακόλουθη επιστολή: 

"Κύριε Εισαγγελέα

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας της 12-9-2011 που, πρωτοκολλήθηκε με αριθμό 3900/13-9-2011, για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό των παιδιών Ρομά της Περαίας, της Λαμίας και της Ανθήλης, σας γνωρίζουμε πως μόνο στην Περαία τοποθετήθηκε διδακτικό προσωπικό στα πέντε δημοτικά και κατέστη δυνατή η πρόσβαση σε αυτά 40 παιδιών Ρομά. Όμως, ο Δήμος Θερμαϊκού συνεχίζει και φέτος, όπως και πέρυσι, να αρνείται να παράσχει μεταφορικό μέσο με αποτέλεσμα τα παιδιά Ρομά να μεταφέρονται από μερικά στελέχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από μερικούς γονείς που έχουν τη χρονική δυνατότητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν απαράδεκτες και παράνομες σκηνές ως η απεικονιζόμενη στην ακόλουθη χθεσινή φωτογραφία από την επιστροφή σχεδόν του μισού αριθμού παιδιών σε ένα όχημα γονέα. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής της χώρας.

Επισυνάπτουμε επίσης σχετική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων σε συνέχεια της προηγούμενη δημόσιας παρέμβασής μας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

11 VIDEOS: ΠΑΟΚ - ΡΟΥΜΠΙΝ 2-2 Μπορούσε τρίποντο αλλά...

Όρθιος έμεινε ο ΠΑΟΚ στο παγωμένο Καζάν. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι με γκολ των Αθανασιάδη και Φωτάκη, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 κόντρα στην Ρουμπίν για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ ο οποίος είναι αήττητος από τον περσινό Οκτώβριο στην Ευρώπη έχει πλέον δύο βαθμούς στον όμιλο, ενώ η Ρουμπίν έχει τέσσερις. Θα μπορούσε να φύγει με το "τρίποντο" ο "δικέφαλος του βορρά" αν ήταν πιο προσεκτικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 11 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Enhanced by Zemanta

Συγκεντρώσεις και πορείες φοιτητών και μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στο νόμο για τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, πραγματοποίησαν φοιτητές και σπουδαστές της Θεσσαλονίκης.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και στη συνέχεια πορεία, η οποία κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

100.000 ευρώ χιλιάδες ευρώ οι ζημιές από τους βανδαλισμούς στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής!

Οι ζημιές έγιναν κυρίως από εξωσχολικά άτομα, τα οποία κατάφεραν να μπουν στο σχολείο, ενώ αυτό ήταν σε κατάληψη.

Οι ζημίες που προκλήθηκαν στο κτίριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αγγίζουν τις 100 χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός του σχολείου, μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος, είχαν στοιχίσει 700 χιλιάδες ευρώ.

Οι εργασίες στο 3ο Λύκειο της Κομοτηνής, είχαν ολοκληρωθεί προ δύο περίπου εβδομάδων και παραδόθηκε προς χρήση, ως ένα πρότυπο για την περιοχή εκπαιδευτικό συγκρότημα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Έκαψαν την έκτακτη εισφορά

Έβαλαν μπουρλότο στην έκτακτη εισφορά στη Θεσσαλονίκη!

Σε συγκέντρωση, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ο κεντρικός ομιλητής και μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Γιάννης Δελλής, κάλεσε σε «μαζική και οργανωμένη, μέσα από τα συνδικάτα, άρνηση πληρωμής των χαρατσιών», υποστηρίζοντας ότι «εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό κατά των εργαζομένων, κατά του λαού, που οδηγεί σε αναδιαρθρώσεις μόνιμου χαρακτήρα»...

Οι εκδηλώσεις των 46ων Δημητρίων που φιλοξενούνται στο Κ.Θ.Β.Ε.

Οι εκδηλώσεις των 46ων Δημητρίων, στη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενούνται στο Κ.Θ.Β.Ε. τον Οκτώβριο είναι πολλές και σημαντικές:

Σάββατο 1/10 & Κυριακή 2/10/2011 - 'Ρίττερ, Ντένε, Φος" του Τόμας Μπέρνχαρντ (Πολωνία)
Εθνικό Θέατρο "STARY" της Κρακοβίας (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 21.00 μ.μ)
Σκηνοθεσία: Krystian Lupa

Τρίτη 4/10 & Τετάρτη 5/10/2011 - "Τhird Generation" των Yael Ronen & the Company (Γερμανία- Ισραήλ) SCHAUBUHNE am Lehniner Platz και Εθνικό Θέατρο "HABIMA" (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 21.00 μ.μ)
Σκηνοθεσία: Yael Ronen

Παρασκευή 7/10 & Σάββατο 8/10/2011 - "Ελληνική Νομαρχία", άγνωστου συγγραφέα που εκδόθηκε το 1806 ( ΚΘΒΕ) Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας (Γκαράζ Μονής Λαζαριστών, στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο)

Σάββατο 8/10/2011 -"Τhis door is too small (for a bear) Βέλγιο CRACE ELLEN BARKEY & NEEDCOMPANY Xορογραφία: Grace Ellen Barkey (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 21.00 μ.μ)

Σάββατο 8/10 & Κυριακή 9/10 - "The table", Μουσική -Θεατρική Performance (Πολωνία)
KΑRBIDO (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, νέο Υπερώο, 8/10 στις 19.00, 9/10 στις 21.00)

Πέμπτη 13/10 - "Storm and Come" (Ισραήλ) Χορογραφία: YASMEEN GODDER (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 21.00 μ.μ)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΔΩ

Εκδήλωση με θέμα «Η Ακρα Δεξιά στην εποχή της οικονομικής κρίσης» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

BERLIN, GERMANY - DECEMBER 15:  In this photo ...Image by Getty Images via @daylife«Η Άκρα Δεξιά στην εποχή της οικονομικής κρίσης» αποτελεί το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 18.30,στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (μέγαρο Μπίλλη, πλατεία Ιπποδρομίου).

Ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος-συγγραφέας με θέμα "Η άκρα δεξιά την εποχή του Μνημονίου'", η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συγγραφέας με θέμα"Η άκρα δεξιά και το φαινόμενο του πολιτικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Μία σύγχρονη λερναία ύδρα;" ο Πέτρος Θεοδωρίδης, πολιτικός επιστήμονας-συγγραφέας με θέμα"Παλιός και νέος φασισμός: μερικές παρατηρήσεις" και ο ευρωβουλευτής και μέλος των ΟΙκολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος με θέμα "Οι σκοτεινές πλευρές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης".
Enhanced by Zemanta

Θεσσαλονίκη: Δεν έγιναν καταλήψεις από εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ στα περισσότερα δημαρχεία

Κανονικά εξυπηρετούνται οι πολίτες στα περισσότερα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι φαίνεται πως δεν συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ και αφορούσε κατάληψη των χώρων, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι δεν απείχαν από τις θέσεις τους και οι δημότες εξυπηρετήθηκαν δίχως προβλήματα. Ανάλογη εικόνα παρατηρήθηκε στο δήμο Καλαμαριάς και στους περιφερειακούς δήμους, μεταξύ των οποίων Πυλαίας - Χορτιάτη, Λαγκαδά και Βόλβης.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο δήμος Ευόσμου - Κορδελιού όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη στο δημαρχείο, λίγο μετά τις 11 το πρωί.

«Δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως από το σωματείο μας και δεν μπορεί να γίνει κατάληψη χωρίς να έχει εξαγγελθεί στάση εργασίας για τις συγκεκριμένες ώρες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εργαζόμενος στο δήμο Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Φώτης Μαραντζίδης.

Στη μη έγκαιρη ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στο συντονισμό των εργαζομένων στους δήμους, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ποινές από 3 μέχρι 12 μήνες με αναστολή, για την εξαφάνιση του μικρού Άλεξ

Τις ποινές επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε βάρος των γονιών και κηδεμόνων των πέντε ανήλικων αγοριών που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου από τη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.

Από το σύνολο των επτά κατηγορουμένων αθωώθηκε μόνο η μητέρα ενός εκ των ανηλίκων.
Πέντε από αυτούς, κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έπαιρναν λεφτά από λογαριασμό νεκρού...


Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας, στην οποία... εμπλέκονται δύο γυναίκες, ηλικίας 56 και 39 ετών και αφορά σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από τραπεζικό λογαριασμό αποβιώσαντος, με τη χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 56χρονη γυναίκα, από τον Δεκέμβριο του 2010 ως τον Ιανουάριο του 2011, χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες προμηθευόταν από την 39χρονη συνεργό της, πραγματοποίησε έξι αναλήψεις ποσών, συνολικού ύψους 85.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αναλάβει επιπλέον 90.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ηλικιωμένου που απεβίωσε το 2003.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και στους επαγγελματικούς χώρους (γραφεία διεκπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων) των δύο γυναικών, βρέθηκε το τραπεζικό βιβλιάριο του ηλικιωμένου καθώς και πλήθος πλαστών κενών περιεχομένου εξουσιοδοτήσεων, που έφεραν πλαστές σφραγίδες θεώρησης και υπογραφές αρμόδιων υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ της 56χρονης και του αποβιώσαντα υπήρχε παλιότερη γνωριμία, καθώς πέραν της βασικής επαγγελματικής της απασχόλησης, είχε αναλάβει την φροντίδα του ηλικιωμένου, λίγο πριν το θάνατό του.

Τα χρηματικά ποσά που αναλάμβανε η 56χρονη, τα κατέθετε στη συνέχεια σε προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα.

Πάει για σύνταξη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», ο εν αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση, για να του χορηγείται στο εξής η σύνταξητην οποία δικαιούται από τη μακρά θητεία του στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Ψωμιάδης έπαψε εδώ και τέσσερις μήνες να λαμβάνει την αποζημίωση από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της διοικητικής ποινής της αργίας που του επιβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως εξηγεί στέλεχος της παράταξής του, «ο περιφερειάρχης έχει στεγνώσει οικονομικά και πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά να διεκδικήσει τη βουλευτική σύνταξη».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Καβάλα: ''Βροχή'' τα μαϊμού επιδόματα - Έλεγχος ξεσκέπασε 27 περιπτώσεις!

Το ποσό των 165.330,75 € ζητάει ο δήμος Καβάλας να του επιστραφεί από συνολικά 27 άτομα για κοινωνικά -προνοιακά επιδόματα που λάμβαναν χωρίς να τα δικαιούνται.

Μετά από εκτεταμένο έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Καβάλας μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού διαπιστώθηκε ότι συνολικά 27 άτομα από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λάμβαναν κοινωνικό επίδομα ενώ δε θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα, στις πλειονότητες των περιπτώσεων πρόκειται για ζευγάρια όπου το επίδομα το λάμβανε ο σύζυγος ή η σύζυγος που είχε αποδεδειγμένα αναπηρία άνω των 67% και δεν ελάμβανε σύνταξη από κανέναν ασφαλιστικό φορέα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Με κατάρρευση κινδυνεύει η Εγνατία Οδός από μια νέα νεροποντή


Με κατάρρευση κινδυνεύει η Εγνατία Οδός στο τμήμα από Ασπροβάλτα και Μοναστήρι μέχρι τον Προφήτη, σε περίπτωση νέας νεροποντής. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, μεγάλο πρόβλημα από τις πρόσφατες πλημμύρες έχει δημιουργηθεί στη θέση Κρανιόλακας, πάνω από τη λίμνη Βόλβη, όπου έχει βουλώσει με φερτά υλικά ο αγωγός που βρίσκεται κάτω από την Εγνατία.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Όχι μόνο του χρωστούσαν αλλά τον λήστεψαν

Θα μπορούσε να είναι ίσως μια μικρογραφία του τι συμβαίνει στην Ελλάδα με τις σχέσεις εργαζόμενων – κυβέρνησης αλλά το θέμα είναι καθαρά του αστυνομικού δελτίου και καθόλου του πολιτικού.

Ένας 32χρονος πήγε σε σπίτι στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όπου κατοικούσε ζευγάρι που του χρωστούσε χρήματα, με σκοπό να εισπράξει τα χρωστούμενα.

Όχι μόνο δεν τα πήρε αλλά ο 28χρονος άνδρας και η 27χρονη γυναίκα τον χτύπησαν και του πήραν το τσαντάκι που περιείχε 100 ευρώ!

Μετά από καταγγελία του 32χρονου, το ζευγάρι συνελήφθη. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απλές σωματικές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Ένα μέτρο χτυπούσε το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ και αυτό δεν τόλμησε να το πάρει η Κυβέρνηση!

Με την ευκαιρία της εξαγγελίας από την Κυβέρνηση νέων δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων και την μη πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση...

«Ένα μέτρο χτυπούσε το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ και αυτό δεν τόλμησε να το πάρει η Κυβέρνηση!

Την μείωση δηλαδή της τιμής του πετρελαίου κίνησης στο επίπεδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Με την ενέργεια αυτή η Κυβέρνηση και θα έδινε ένα καίριο χτύπημα στο λαθρεμπόριο πετρελαίου που γίνεται καθημερινά μπροστά στα μάτια της και θα εισέπραττε πολύ περισσότερα από ότι εισπράττει σήμερα εξ’ αιτίας ακριβώς της πάταξης της φοροδιαφυγής με το ισχυρό μήνυμα που θα εξέπεμπε σε όλη την Ελληνική Κοινωνία η ενέργειά της αυτή.

Δεν ακολουθεί όμως τον δρόμο αυτόν.

Προτιμά να φορολογεί τον πολίτη των 400 ευρώ και να μην αγγίζει τον λαθρέμπορο των δισεκατομμυρίων.

Όπως αφήνει ελεύθερους αυτούς που ασκούν το ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ μπροστά στα ελεγκτικά όργανα του Κράτους και μπροστά στους νόμιμους επαγγελματίες τους οποίους οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Τα βλέπει όλα αυτά ο Λαός που συνθλίβεται από τα καινούργια μέτρα της Κυβέρνησης και τον καταλαμβάνει κυριολεκτικά το αίσθημα της απόγνωσης.

Πότε αλήθεια η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι ο στόχος δεν είναι ο απλός πολίτης, αλλά οι λαθρέμποροι, οι ασκούντες ελευθέρως παραεμπόριο και οι «νομίμως» φοροδιαφεύγοντες;»--
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0 - Τρεις σφαίρες στο... 45άρι!

 
Πιο εύκολο έργο από ότι αρχικά φαινόταν είχε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς ο "δικέφαλος του βορρά" επικράτησε με 3-0 της Ένωσης στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι είναι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ που έμεινε στους 6, δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στον αγώνα και για ακόμη μια φορά η άμυνά της ήταν σε πολύ κακή βραδιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΕΔΩ

Σέρρες: Δύο 40άρες έδωσαν σε ανήλικο μαθητή Viagra και τον ''ξεζούμισαν''!

Professional Further Education in Clinical Pha...Image via WikipediaΟ λόγος για δύο 40άρες που όπως φαίνεται είχαν στήσει ολόκληρο σχέδιο για το όργιο - Ο 17χρονος κατέρρευσε σχεδόν λιπόθυμος στο πάτωμα...

Υποσχέθηκαν σε μαθητή λυκείου να του μάθουν τα μυστικά του έρωτα και παραλίγο να τον στείλουν λιπόθυμο στο Κέντρο Υγείας, λόγω… ''
Viagra''.


Το περιστατικό συνέβη σε επαρχιακό δήμο των Σερρών, με πρωταγωνίστριες δύο 40αρες και έναν 17χρονο. 

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΞΑΝΘΗ: Τον λήστεψαν για να του πάρουν την... βέρα

Anillos de Matrimonio, Aros de MatrimonioImage via WikipediaΣυνελήφθησαν την Παρασκευή  στην Ξάνθη  μια 32χρονη και ένας 24χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου. Η είδηση όμως δεν είναι αυτή αλλά το τι του έκλεψαν, χρησιμοποιώντας σωματική βία.

Οι δύο αφαίρεσαν λοιπόν από 78χρονο την... βέρα του, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το μπλογκ thrakilive, μετέβησαν σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της Ξάνθης, όπου πούλησαν την βέρα έναντι μικρού χρηματικού ποσού.

Κατόπιν σωματικής έρευνας βρέθηκε στην κατοχή της 32χρονης το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα, καθώς επίσης και η κλαπείσα βέρα, την οποία παρέδωσε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
Enhanced by Zemanta

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τέλος οι υπερωρίες για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Στοπ στις υπερωρίες όσων εργάζονται στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης έβαλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εφόσον δεν πληρώνονται γι΄αυτό. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου (Κώστα Ζέρβα) των εργαζομένων ΧΥΤΑ Μαυροράχης, «ο ΧΥΤΑ παραμένει ανοιχτός αλλά ούτως ή άλλως, το Σαββατοκύριακο υπολειτουργεί καθώς δέχεται τη μισή ποσότητα σκουπιδιών σε ημερήσια βάση (1.500 τόνους) από ό,τι τις καθημερινές.Η Ομοσπονδία ωστόσο αποφάσισε να μην εργάζεται κανείς υπερωριακά, αφού δεν πληρώνεται για αυτο, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Αν αυτό συνεχιστεί σταδιακά θα υπάρξει πρόβλημα».

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Λαγκαδά: Ενημέρωση για τον Καρκίνο Τραχήλου της Μήτρας


Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται, ότι λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών κατά την προηγούμενη ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας, ενημέρωση για τον Καρκίνο Τραχήλου της Μήτρας στην Τοπική Κοινότητα Όσσας θα επαναληφθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Όσσας.

Η ενημέρωση αφορά όλες τις γυναίκες από ηλικίες 18 έως 65 ετών και καλούνται να την παρακολουθήσουν όσες επιθυμούν, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί επί τόπου λήψη γυναικολογικής εξέτασης (ΤΕΣΤ ΠΑΠ) στο Αγροτικό Ιατρείο Όσσας.

Τα «Μικρά Διονύσια» στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η καλοκαιρινή του παραγωγή «Μικρά Διονύσια», η οποία γίνεται στο πλαίσιο των πενήντα χρόνων λειτουργίας του Κ.Θ.Β.Ε., είναι μια παράσταση – γιορτή (φόρος τιμής), σε σύνθεση κειμένων και μετάφραση Κ.Χ.Μύρη, που αποτελεί συγχρόνως και ένα ταξίδι μνήμης στο θεατρικό τότε και τώρα, συνδέοντας θραύσματα από παραστάσεις αρχαίου δράματος στους Φιλίππους και στη Θάσο, στο Θέατρο Δάσους και στην Επίδαυρο.

«Μικρά Διονύσια», ένα θεατρικό «ψηφιδωτό», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα- Γρηγόρη Καραντινάκη, που αποτελείται από είκοσι ένα (21) αποσπάσματα έργων αρχαίου δράματος που έχει παρουσιάσει το Κ.Θ.Β.Ε. κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης πορείας του, τα οποία ενώνονται σε μια ενιαία παράσταση. Μια σύνθεση κειμένων στην οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σκηνές από τα εξής έργα: «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, «Οιδίπους Επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, «Τρωάδες» του Ευριπίδη, «Ορέστης» του Ευριπίδη, «Τραχίνιαι» του Σοφοκλή, «Ηλέκτρα», του Σοφοκλή, «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, «Ορέστεια» ( Αγαμέμνων & Χοηφόροι) του Αισχύλου, «Βάκχες», του Ευριπίδη, «Αίας», του Σοφοκλή, «Εκάβη» του Ευριπίδη, «Ελένη» του Ευριπίδη, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, «Πλούτος» του Αριστοφάνη, «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη.

Ο κύκλος της καλοκαιρινής περιοδείας ολοκληρώνεται το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με μια σειρά 8 παραστάσεων που θα φιλοξενηθούν στο Βασιλικό Θέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου (22/09 - 02/10/11).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

2η Γιορτή τοπικών προϊόντων & υπηρεσιών Ροδόπης

Με χαρά πληροφορούμαστε  ότι το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  ΡΟΔΟΠΗΣ διοργανώνει τη 2η γιορτή τοπικών προϊόντων & υπηρεσιών που θα είναι φέτος διήμερη, 30/9-1/10/2011 και θα γίνει στην πυλωτή του κτιρίου της Νομαρχίας .
Γίνεται από  νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στη Ροδόπη ,αγαπούν τον τόπο τους , αγαπούν αυτό που κάνουν , αξιοποιούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα  παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας  επώνυμα προϊόντα και υπηρεσίες , εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας , κλίμα και δυνατότητες επενδύσεων σε πολλούς άλλους .
Γίνεται από  νέους ανθρώπους που συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να αποτελέσουν τον  μοχλό αλλαγής σε ότι αφορά  τουλάχιστον την παλιά κατεστημένη  νοοτροπία .
Είναι θεσμός που στηρίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση και στο σεβασμό , στη σωστή συνεργασία των συμμετεχόντων , στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι θεσμός που στηρίζεται στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». Το ΤΣΠ δεν χρηματοδοτείται και δεν επιδοτείται από πουθενά και από κανέναν-στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Μπορεί να βρίσκετε  μακριά από τα κέντρα εξουσίας αλλά είναι  μέσα στην καρδιά της τοπικής οικονομίας .
Μέσα από  το σύνολο των δράσεων και πρωτοβουλιών , που ξετυλίγονται με την πάροδο του χρόνου , είναι φανερή η σταθερή επιδίωξη για ένα σταθερό συνολικό αποτέλεσμα για το τόπο μας που θα προκύψει με την ανάδειξη , στήριξη και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και υπηρεσιών .
Γίνεται φανερή η προσπάθεια για αλλαγές πρακτικών , νοοτροπίας και καταναλωτικής συμπεριφοράς με στόχο την τόνωση της εμπιστοσύνης μας στα δικά μας προϊόντα Φθάσαμε να εισάγουμε τα πάντα από παντού και αυτά με δανεικά. Φθάσαμε να εισάγουμε ακόμη και προϊόντα που παράγουμε σε αφθονία χωρίς να ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Είναι καιρός να δώσουμε προτεραιότητα στα δικά μας προϊόντα. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε μια λύση ανάσα στην τοπική και ευρύτερα στην ελληνική οικονομία .
Σαν  καταναλωτές  είναι καιρός να στραφούμε δυναμικά στην τοπική παραγωγή των ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων της περιοχής μας , ακόμη και σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς .
Επιλέγοντας ντόπια προϊόντα έχουμε καλύτερο έλεγχο στη διατροφή μας, δεν χρυσοπληρώνουμε το κόστος των εισαγόμενων ,  επιλέγουμε το φρεσκότατο – που λόγω της μικρής απόστασης μεταφοράς επιβαρύνει ελάχιστα το περιβάλλον ,
επιλέγουμε  την απεξάρτηση της χώρας μας  από τις εισαγωγές και την  αιμορραγία συναλλάγματος και  στηρίζουμε  τον αγροτικό μας τομέα .
Μπορεί για  αρκετούς να μπαίνει θέμα κόστους  και προτίμησης των φθηνότερων εισαγόμενων. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι το πρόσκαιρο κέρδος μας από τις  χαμηλότερες τιμές των εισαγόμενων  προϊόντων, το ακριβοπληρώνουμε με την  καταστροφή της δικής μας οικονομίας και την απώλεια θέσεων εργασίας .
Όταν προτιμούμε το εισαγόμενο αντί για το ελληνικό, μια δουλειά χάνεται, ένα σπίτι Έλληνα κλείνει , όλοι γινόμαστε φτωχότεροι. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν τον αποκλεισμό, τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών και την εκμετάλλευση. Χιλιάδες άνθρωποι έπαυσαν να ασχολούνται με την παραγωγή γιατί δεν τους στηρίξαμε όταν, όπως και όσο έπρεπε .
Για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για όλα τα παραπάνω είναι αδήριτη ανάγκη πλέον να στηρίξουμε και να προωθήσουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας «εθνικής καταναλωτικής συνείδησης» επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η προτίμησή μας στα τοπικά, στα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες συνδέεται με τη διατήρηση της θέση εργασίας του φίλου μας, του αδελφού μας, του πατέρα μας και τη δημιουργία θέσης εργασίας για το παιδί μας αύριο .
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ό,τι κάνουμε από  εδώ και πέρα πρέπει να το κάνουμε σωστά. Η χώρα μας σήμερα «κληροδοτεί» στους νεότερους πολίτες της ένα τεράστιο έλλειμμα (οικονομικό, πνευματικό και αναπτυξιακό). Αξίζει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους μας για να ανατραπεί. Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε προτιμώντας εκείνα τα προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν πραγματικά τον κόπο , τα δικά μας προϊόντα. ΟΛΟΘΕΡΜΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Κώστας Μπούντας, 22/9/2011.  
Για την αντιγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης

Έναρξη λειτουργίας Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας για μετανάστες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας
Έναρξη μαθημάτων στις 10/10
Επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχή χρονιά η πρωτοποριακή και ιδιαίτερα επιτυχημένη λειτουργία του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας
το οποίο απευθύνεται σε μετανάστες συμπολίτες μας. Πρόκειται για μια συνεργασία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.
Η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου, ενώ φέτος το Σχολείο διευρύνεται και εκτός από τη Δημοτική Ενότητα Συκεών, τμήματα θα λειτουργήσουν και στη Δ.Ε. Νεάπολης. Τα δίωρα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες, θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο και πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Λειτουργούν τμήματα αρχάριων και προχωρημένων και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών (Οδ. και Απ.Φωκά 17-Ναούσης) και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125).
Οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με:
* το Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών (ισόγειο δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών, Στρ. Σαράφη 1, Συκιές, 2313 313 151 ),
* το Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος, Ελ. Βενιζέλου 125 Νεάπολη, 2310 671 100 εσωτ. 123),
* το Συμβουλευτικό Σταθμό Πεύκων (Ειρήνης 19, δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ισόγειο, 2313 502 226 ) και
* το Συμβουλευτικό Σταθμό Αγίου Παύλου (Πρ.Β. Μυρώνη 2, Δημοτικό Ωδείο, 2310 213160 ).
«Η λειτουργία του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας ενισχύει τις δράσεις μας για την ομαλή ένταξη των οικονομικών μεταναστών στην τοπική κοινωνία και την απαιτητική αγορά εργασίας. Λειτουργούμε το Γραφείο Αλλοδαπών σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ενώ μέσω των δομών του Συμβουλευτικού Σταθμού και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες οι αλλοδαποί συμπολίτες μας απολαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής επί επαγγελματικών θεμάτων, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και νομικής πληροφόρησης», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, και προσθέτουν: «Ο δήμος μας είναι ένας ανοικτός δήμος που αγκαλιάζει τους μετανάστες. Θέλουμε όλοι όσοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας να τον αισθάνονται ως δεύτερο σπίτι τους».

Φωτό: Από τη λήξη των περσινών τμημάτων του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, οι οποίοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον ΟΣΕ, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αριστοτέλους για να ενωθούν με τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
 
http://newssalonika.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Φορολογούμενοι έκαψαν εντάλματα πληρωμής έξω από ΔΟΥ


Σε φωτιά που άναψαν έξω από το κτίριο, στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Καλαμαριάς, κάτοικοι του ομώνυμου δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, πετούν από το πρωί τα εντάλματα πληρωμής του κεφαλικού φόρου, που κλήθηκαν να πληρώσουν.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η «Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς» και όπως ισχυρίστηκε το μέλος της Βικέντιος Αντωνάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, «η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες, που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν».

Φορολογούμενοι ανέφεραν, επίσης, πως με την πράξη τους αυτή, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς, την οποία - όπως υποστήριζαν - «δεν έχουν λεφτά να την πληρώσουν». Υπολογίζεται ότι μέχρι το μεσημέρι είχαν κάψει περισσότερα από 100 εντάλματα πληρωμής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: Ένας δρόμος υπάρχει. Εκλογές. Λαϊκή εντολή. ΤΩΡΑ!




Β.Παπαγεωργόπουλος: Ο Πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου και ο Υπουργός Οικονομικών κ.Ευ.Βενιζέλος δεν έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην επιβολή νέων σκληρών μέτρων, πολλά των οποίων χαρακτηρίζονται και ως αντισυνταγματικά (υπερφορολόγηση ακίνητης περιουσίας, εκτεταμένες απολύσεις, τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.λ.π.).

Δεν έχουν τέτοια εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό Λαό.

Δεν έχουν την απαραίτητη πολιτική νομιμοποίηση.

Ένας δρόμος υπάρχει σε παρόμοιες περιπτώσεις:
Εκλογές. Λαϊκή εντολή. Τώρα. --

Vassilis Papageorgopoulos
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Ποινική δίωξη στον Π. Σαξώνη για τη «μαύρη τρύπα» Θεσσαλονίκης

Η δίωξη αφορά στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε βάρος του φερόμενου ως πρωταγωνιστή της «μαύρης τρύπας», ύψους 51, 4 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη.

Η οικονομική επιθεωρήτρια διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης το πρώτο σκέλος του πορίσματος που συνδέεται με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και με βάση τα στοιχεία αυτά ο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιας για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, προέβη στην απαγγελία της παραπάνω κατηγορίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στον 3ο ειδικό ανακριτή, Κώστα Αλεξίου, ο οποίος αναμένεται να καλέσει το επόμενο διάστημα σε απολογία τον ήδη προφυλακισθέντα Π. Σαξώνη.

Από τα έως τώρα ευρήματα της οικονομικής επιθεωρήτριας προκύπτουν καταθέσεις και βεβαιώσεις για κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αποδίδονται στον πρώην υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το δεύτερο σκέλος του πορίσματος της οικονομικής επιθεωρήτριας.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισε η διερεύνηση του οικονομικού σκανδάλου είχαν ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων προσώπων και έγινε ταυτόχρονος έλεγχος στα οικονομικά τους στοιχεία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Απάτη «μαμούθ» στην Εθνική Ασφαλιστική

Κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της ασφαλιστικής εταιρείας «Εθνική Ασφαλιστική», που εισέπραττε μεγάλα ποσά, εκταμιεύοντας αποζημιώσεις με «μαϊμού» τιμολόγια από εικονικά τροχαία ατυχήματα, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στη συμπρωτεύουσα και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε η ίδια η εταιρεία, καθώςκαι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, θυγατρική της οποίας είναι η Εθνική Ασφαλιστική, πού όπως τόνισε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η «κομπίνα», κίνησαν αμέσως τις διαδικασίες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έντονα καιρικά φαινόμενα αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν αυτή την στιγμή την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητη η προσοχή των οδηγών καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Τα έντονα... καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο σε μεγάλο μέρος της ελλάδας και θα σταματήσουν απο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Καταγγελία για την εταιρία Εγνατία ΑΕ


Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, καταγγέλει την εταιρία “ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.”, γιατί την ώρα που το Προεδρείο επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρίας να τους ενημερώσει για την 4ωρη στάση εργασίας που συνεχίζεται και σήμερα, η υπεύθυνη της εταιρίας κλειδώθηκε στα γραφεία.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να μη μπορεί το προεδρείο να εισέλθει σε έναν δημόσιο χώρο.

Ο λόγος της επίσκεψής μας, ήταν να ενημερώσουμε για την 4ωρη στάση εργασίας, η οποία φυσικά είχε γνωστοποιηθεί με έγγραφό μας στις 15/09/2011 και να συζητήσουμε τα διαδικαστικά της κινητοποίησης.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, μας γυρίζουν πίσω σε άλλες εποχές και αύριο με τη συνέχιση της 4ωρης στάσης, εμείς δε θα έχουμε καμία ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Γ' Εθνική ο Ηρακλής!

Η ΕΠΟ αποφάσισε να στείλει τον Ηρακλή στην Football League 2 μία ημέρα προτού εκδικαστεί από εφετείο Αθηνών η κύρια αγωγή του με την οποία στρέφεται κατά της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για υποβιβασμό του στην Football League!

Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ

Αστυνομική επιχείρηση - μαμούθ για νονούς και τοκογλύφους στη Β. Ελλάδα - 20 συλλήψεις - 50 προσαγωγές!

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Θεσ/νίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, για εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιάσεων με το πρόσχημα παροχής προστασίας, τοκογλυφίας & νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας μέσω του twitter.

Όπως έγινε γνωστό από το πρωί έχουν γίνει περισσότερες από 30 έρευνες σε σπίτια και δεκάδες προσαγωγές στην αστυνομική διεύθυνση οι οποίες αναμένεται να γίνουν συλλήψεις.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

Πυρ και μανία με την αστυνομία ο ΠΑΟΚ

PAOK FCImage by axilleas4 via FlickrΟργή επικρατεί στον επίσημο ΠΑΟΚ και στις τάξεις των οπαδών του "Δικεφάλου" για τη στάση της Αστυνομίας κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι άνθρωποι και οι φίλοι της ομάδας υπήρξε αναίτια εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα που φιλοξενούνταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην ανάπαυλα, επειδή κάποιοι οπαδοί ήθελαν να πάνε στην τουαλέτα!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους που έφθασαν στο olaPAOK.gr, σε εκείνο το σημείο οι Αρχές έκαναν ντου και πέταξαν χημικά, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και ο τρόπος που μιλούσαν στους οπαδούς της ομάδας και στους διοικούντες τον ΠΑΟΚ για τους φίλους των "ασπρόμαυρων". Έφθασαν, μάλιστα, μέχρι το σημείο να κάνουν σχόλια για τα χρέη της ΠΑΕ!
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επεισόδια από οπαδούς του ΠΑΟΚ στα διόδια των Αφιδνών

Τέσσερα περιπολικά και δύο μοτοσικλέτες του τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων έσπασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, χτες αργά το βράδυ στο ύψος των διοδίων Αφιδνών, κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα της ομάδας τους με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι οπαδοί, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, επέβαιναν σε πέντε λεωφορεία, τα οποία σταμάτησαν μόλις πέρασαν τα διόδια και περίπου 150 άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων που στεγάζεται στο σημείο.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκε το 44ο ράλι ΔΕΘ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και παρουσία πλήθους ενθουσιωδών θεατών, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Πολύγυρο το αγωνιστικό τμήμα του 44ου ράλι ΔΕΘ, μιας διοργάνωσης που έφερε κοντά στον κόσμο αγωνιστικά αυτοκίνητα εκατοντάδων ίππων.

Η ειδική διαδρομή του Χολομώντα έκρινε το αποτέλεσμα και έφερε στη θέση του νικητή τον Λάμπρο Κύρκο με Mitsubishi. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Κοσμόπουλος και τρίτος ο Βαγγέλης Ζάχος και οι δύο με Renault Clio.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε 43χρονος φυγόδικος ο οποίος συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στη Νικόπολη της Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για τη μεταφορά λαθρομεταναστών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 27 ετών.

Ο 43χρονος εντοπίστηκε χθες να κινείται με αυτοκίνητο στην οδό Μοναστηρίου.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Έπεσε στις ρόδες του φορτηγού για να... διαμαρτυρηθεί!

Σε μία άκρως ριψοκίνδυνη ενέργεια προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών νομού Σερρών, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από άνδρες της δημοτικής αστυνομίας.

Ο αντιπρόεδρος έπεσε μπροστά στις ρόδες του φορτηγού, όπου νωρίτερα υπάλληλοι του δήμου και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας φόρτωσαν τραπέζια και καθίσματα από καταστήματα της οδού Κουντουριώτου.

Αυτό όμως δεν πτόησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Στεργίου, που επανέλαβε πως θα τηρηθεί η νομιμότητα. Σύμφωνα με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, τα τραπεζοκαθίσματα που εκτείνονται πέρα από τη «κίτρινη γραμμή», η οποία ορίζει τα όρια που κάθε κατάστημα μπορεί να κάνει χρήση του πεζοδρομίου, θα κατάσχονται χωρίς καμία ειδοποίηση.

Το πρωί της Παρασκευής (16/9), ο δήμος Σερρών και η Δημοτική Αστυνομία, έθεσαν σε εφαρμογή στο κέντρο της πόλης, επιχείρηση … «καθαρά πεζοδρόμια», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και μικροεπεισόδια με πολλούς καταστηματάρχες.
Πηγή: infoserres.gr

Επίσκεψη τομέα εργασίας της ΝΔ στο εργοστάσιο ΜΕΒΓΑΛ της Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την επίσκεψη στο εργοστάσιο Γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ στην Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τομέα Εργασίας της ΝΔ, ο Τομεάρχης Εργασίας και Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τον αγώνα που κάνουν για δουλειά και αξιοπρέπεια.

Ενθαρρύνουμε την επιχειρηματικότητα που επενδύει, παράγει και κάνει εξαγωγές.

Αυτός είναι ο συνδυασμός, αυτό είναι το μείγμα αυτή είναι η συνταγή της εξόδου απόπ την κρίση

Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που γνωρίσαμε σήμερα στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ

Μία παραδοσιακή επιχείρηση που επιδιώκει στο σύγχρονο σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, παράγει και εξάγει.

Βρήκαμε εργαζόμενους υπεύθυνους ικανοποιημένους που νοιάζονται για την δουλειά και την επιχείρηση την οποία δουλεύουν.

Ο Τομέας Εργασίας θα συνεχίσει τις εξορμήσεις του και την επικοινωνία του με τον κόσμο της δημιουργίας και της παραγωγής.

Θέλουμε να πάρουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των ανθρώπων της παραγωγής.

Θέλουμε να καταθέσουμε τις δικές μας δεσμεύσεις και την δική μας πολιτική πρόταση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.'”

Ξηροκρήνη: Κουρέας, έκανε.. «Κούρεμα» στις τιμές

Μπορεί να μην έγινε ακόμα «κούρεμα» στα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά ο κουρέας της γειτονιάς πρωτοστατεί, εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών, να “κουρέψει” σε απίστευτα χαμηλές τιμές τα κουρέματα των πελατών του.
Ειδικότερα η τιμή για κούρεμα ανδρών, γυναικών και παιδιών κοστίζει μόνο 5 ευρώ όταν στην ίδια συνοικία τα κουρέματα έχουν 12 και 13 ευρώ, ενώ χαμηλές είναι και όλες οι τιμές για την περιποίηση των μαλλιών. Πιστεύουμε το παράδειγμα του κυρ-Γιάννη να το ακολουθήσουν και άλλοι καταστηματάρχες.
http://emvolimanea.blogspot.com/

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο πατριάρχης του ελληνικού μπάσκετ Φαίδων Ματθαίου

Ο Φαίδων Ματθαίου ήταν Έλληνας πρώην διεθνής αθλητής και προπονητής καλαθοσφαίρισης. Θεωρείται ο πατριάρχης του ελληνικού μπάσκετ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιουλίου 1924 και καταγόταν από οικογένεια με αθλητικές καταβολές. Ασχολήθηκε με πολλά σπορ και ήταν πρωταγωνιστής σε όλα: πετοσφαίριση, πόλο, πινγκ πονγκ, τένις, σκοποβολή, ξιφασκία, αναβάτης σε αγώνες μοτοσυκλετών και ήταν μέλος των εθνικών ομάδων μπάσκετ και κωπηλασίας.

Σε όλα τα αθλήματα ήταν αθλητής στον Άρη Θεσσαλονίκης. Μάλιστα συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες σε δυο διαφορετικά αθλήματα: το 1948 στο Λονδίνο στην κωπηλασία και το 1952 στο Ελσίνκι στην καλαθοσφαίριση.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη δύο φορές την ίδια ημέρα !

Δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα συνελήφθη ένας 25χρονος στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά, ο νεαρός εντοπίστηκε να επιχειρεί να κλέψει Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όπου καταδικάστηκε, όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη εκ νέου για διάρρηξη δεύτερου οχήματος.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν σε διάστημα 15 ωρών. Όλα ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα όταν διερχόμενος πολίτης αντιλαμβανόμενος την προσπάθεια κλοπής αυτοκινήτου ενημέρωσε τους αστυνομικούς της περιοχής των Αμπελοκήπων, οι οποίοι συνέλαβαν τον 25χρονο που επιχειρούσε να θέσει σε λειτουργία σταθμευμένο όχημα που μόλις είχε διαρρήξει.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...