Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εισαγγελέας: Ένοχοι οι 19 από τους 24 στη δίκη του κυκλώματος εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη

«Η επιλογή (των θυμάτων) ήταν είτε να πέσουν από το μπαλκόνι είτε να κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία. Ήταν αδιανόητο να μείνει ένα μαγαζί χωρίς προστασία. Γιατί άραγε; Ο λόγος ήταν η απειλή ότι αν δεν συνδεθείς με κάποια ομάδα θα υποστείς τις συνέπειες». 

Ο εισαγγελέας της έδρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η δίκη του κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας περιέγραψε με ποιο τρόπο λειτουργούσε η συγκεκριμένη ομάδα και πρότεινε την ενοχή των 19 από τους συνολικά 24 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας στην πολύωρη αγόρευσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μέλη της σπείρας, που είτε είχαν ενεργό συμμετοχή στη δράση της είτε είχαν περιφερειακούς ρόλους. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος, κατά την εισαγγελική πρόταση, «στρατολογούσε» άτομα, τους έδινε οδηγίες και συμμετείχε στις εκβιάσεις. Μεταξύ των κατηγορουμένων για τους οποίους ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι είναι η μητέρα των τριών αδερφών που φέρονται και ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος.

Στο μεταξύ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον βασικού κατηγορουμένου στην παραπάνω υπόθεση υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από προ ημερών καταγγελίες που απηύθυνε ο πρώτος σε βάρος τους.

 agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...