Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πέλλα: Στο πλευρό των άπορων γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων

«Κυψέλη ανθρωπιάς» για τους συμπολίτες τους οι οποίοι χρειάζονται φάρμακα και εξετάσεις αλλά δεν μπορούν να τα πληρώσουν, δημιουργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Βλέποντας όλο και περισσότερους ασθενείς να στερούνται υγειονομικής περίθαλψης, κυρίως επειδή έχασαν τη δουλειά τους ή εργάζονται ανασφάλιστοι, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να τους στηρίξουν. Έτσι, οργανώνονται για να μπορέσουν σύντομα να τους παρέχουν ιατρική περίθαλψη και να χορηγούν φαρμακευτικές αγωγές. Για να πετύχουν το στόχο τους, ζητούν τη συνεργασία και υποστήριξη της διοίκησης των δύο νοσοκομείων αλλά και των τοπικών φορέων, όπως δήμων, της Εκκλησίας, του Εργατικού Κέντρου, του Ιατρικού Συλλόγου κλπ).

«Δεν θα προχωρήσουμε σε ίδρυση κάποιου θεσμού, π.χ. Σωματείου ή μη κυβερνητικής οργάνωσης, για λόγους αποφυγής γραφειοκρατίας και οικονομίας. Ζητούμε την υποστήριξή σας στο εγχείρημα μας, ώστε να χρησιμοποιήσουμε τις υποδομές των νοσοκομείων χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα νομικού ή πειθαρχικού τύπου», αναφέρουν γιατροί και εργαζόμενοι στην επιστολή τους προς τον διοικητή του νοσοκομείου Πέλλας Παύλο Μάρκου και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Έδεσσας Αλέξανδρο Βουδρισλή.

Τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες έχει αναλάβει να στηρίξει και το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργεί στο νομό, με τη συμμετοχή υγειονομικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των νοσοκομείων κλπ. Τα μέλη του δικτύου συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα για άπορους πολίτες, ενώ τους διευκολύνουν και στη διενέργεια δωρεάν ιατρικών εξετάσεων.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...