Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πολυμορφική άσκηση τροχαίου ατυχήματος σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού [video + φωτογραφίες]

Στα πλαίσια της διενέργειας απαιτούμενων ελέγχων και δοκιμών για θέματα ασφάλειας των σηράγγων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», οργανώθηκε και εκτελέστηκε πολυμορφική άσκηση τροχαίου ατυχήματος, με πρωτοβουλία και σενάριο το οποίο εκπονήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών, σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού στο τμήμα «Α/Κ Παναγιάς – Α/Κ Βενέτικου», στο ρεύμα από Γιάννενα προς Γρεβενά.


Το σενάριο της άσκησης έχει ως εξής:

Πρόσκρουση ΙΧ σε Λεωφορείο με εγκλωβισμό επιβατών και στα δύο οχήματα.

Το ΙΧ αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες λόγω της πρόσκρουσης.

Αυτοκίνητα , ΙΧ και φορτηγά, που ακολουθούσαν το ρεύμα πορείας εγκλωβίστηκαν μέσα στη σήραγγα, το συμβάν έγινε αντιληπτό από το κέντρο ελέγχου της Εγνατίας Οδού, ενημερώθηκαν έμμεσα οι υπηρεσίες επέμβασης, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τροχαία, ομάδα συντήρησης Εγνατίας.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα διασωστικό όχημα επιλήφθηκε του συμβάντος και φθάνοντας στον τόπο του συμβάντος ο επικεφαλής έκανε αναγνώριση, διαμόρφωσε εικόνα του συμβάντος, ειδοποιήθηκε αμέσως και το ΕΚΑΒ Γρεβενών. Λόγω του ότι υπήρχαν πολλοί τραυματίες ζητήθηκε ενίσχυση και από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Ενισχύσεις ζητήθηκαν σε πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Γρεβενών αλλά και από τις όμορες υπηρεσίες, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μετσόβου και από την Π.Υ. Κοζάνης οι οποίες συνέδραμαν από ένα πυροσβεστικό όχημα πλήρες επανδρωμένο.

Έγινε κατάσβεση της φωτιάς και συγχρόνως εγκλωβισμένα άτομα μεταφέρονται στον ασφαλή κλάδο όπου τους παραλάμβαναν τα ασθενοφόρα για τις πρώτες βοήθειες και διακομιδή στο νοσοκομείο.

Τέλος έγινε ο απεγκλωβισμός του οδηγού και του συνοδηγού από το ΙΧ αυτοκίνητο με τη χρήση διασωστικών εργαλείων , η παροχή πρώτων βοηθειών από τους άνδρες του ΕΚΑΒ και η διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα της άσκησης κατέδειξαν την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων καθώς ήταν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Για το λόγο αυτό είχε γίνει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη μέσω της Ε.Ο. Γρεβενών – Τρικάλων.





























http://greveniotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...