Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΞΑΝΘΗ: Στην ουρά για δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Περισσότερες από 250 οικογένειες ανέργων στην Ξάνθη ζητούν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Απούσα η τοπική αυτοδιοίκηση και οι βουλευτές της περιοχής από τη λειτουργία του Παντοπωλείου...


Το αδιαχώρητο επικρατεί κάθε απόγευμα Σαββάτου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που στήθηκε και λειτουργεί εθελοντικά από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, με περισσότερες από 250 οικογένειες της περιοχής να περιμένουν καρτερικά στην ουρά για ένα πακέτο τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Άνθρωποι αξιοπρεπείς με την οικονομική εξαθλίωση ζωγραφισμένοι στο πρόσωπό τους, κρατώντας τσάντες και σακούλες κατηφορίζουν κάθε Σάββατο απόγευμα όχι προς τη λαϊκή αγορά, μιας και η οικονομική ανέχεια δεν τους το επιτρέπει, αλλά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το καθιερωμένο πακέτο ενίσχυσης, για να περάσουν τον μήνα.
Μακαρόνια, όσπρια, είδη υγιεινής, φρέσκα φρούτα και λαχανικά συνθέτουν το πακέτο αλληλεγγύης, το οποίο με κόπο και πολλή προσπάθεια συνθέτουν τα μέλη της Ομάδας μέσω προσφορών και δωρεών πολιτών της Ξάνθης. Όπως εξηγεί η πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαίρη Μπεμπέκη, η Ομάδα λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να αδιαφορούν πλήρως για την ενίσχυσή της, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού της περιοχής που χρήζει πραγματικής βοήθειας.

«Εμείς μαζεύουμε κάθε Σάββατο τρόφιμα, φτιάχνουμε τα πακέτα και τα δίνουμε σε περισσότερες από 250 οικογένειες σε όλο τον νομό της Ξάνθης» εξηγεί η ίδια, τονίζοντας πως για να λάβει κάποια οικογένεια βοήθεια πρέπει και τα δύο μέλη αυτής να είναι άνεργα και να αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.

«Οι μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς διαθέτουν κάθε Σάββατο φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ και οι κρεοπώλες της περιοχής μας δίνουν κουπόνια για δωρεάν κρέας» υπογραμμίζει η κα Μπεμπέκη. Πέραν της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρουσιάζεται παντελώς απούσα από τη δράση και τη λειτουργία της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανάλογη στάση διατηρούν και οι βουλευτές της περιοχής, με την Ομάδα να έχει απευθυνθεί σε έναν εξ’ αυτών λαμβάνοντας πλήρη αδιαφορία, ενώ αναζητούν τους άλλους δυο της περιοχής.

thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...