Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Χάος στις εφημερίες νοσοκομείων


Τραγική είναι η κατάσταση στις εφημερίες σχεδόν όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώνεται το αδιαχώρητο, με εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν στις αίθουσες αναμονής και στους διαδρόμους για να εξεταστούν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Γιώργο Λειβαδιώτη, το νοσοκομείο δέχεται στην εφημερία του 1.000 με 1.200 ασθενείς και η αναμονή στα επείγοντα είναι κατά μέσο όρο τουλάχιστον τρεις-τέσσερις ώρες. Σε περίπτωση, όμως, που ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί το βράδυ σε αρκετές εξετάσεις, αιματολογικές και ακτινολογικές, μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο το πρωί.

Παράλληλα, αυξημένες σε σχέση με παλαιότερα -αγγίζουν πλέον τις τέσσερις ώρες- είναι οι ώρες αναμονής των ασθενών που απευθύνονται στο ΑΧΕΠΑ, όταν εφημερεύει, ενώ στις εφημερίες του «Παπαγεωργίου» τα απλά περιστατικά -που δεν είναι σοβαρά- μπορεί να περιμένουν μέχρι και 8 ώρες για να εξεταστούν από γιατρό. Σημειώνεται πως το «Παπαγεωργίου» δέχεται στις εφημερίες το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία, ο οποίος κάποιες μέρες μπορεί να φτάνει τα 1.500 άτομα.

Η αύξηση του αριθμού των ασθενών που επισκέπτονται τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας διαφαίνεται και από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με αυτά, από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο του 2011, τα επείγοντα των νοσοκομείων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας δέχτηκαν 56.471 ασθενείς, ενώ την επόμενη χρονιά ο αριθμός των ασθενών αυξήθηκε σε 57.522. Επίσης, αυξήθηκαν οι ασθενείς που ζήτησαν βοήθεια από τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, από 71.152 το 2011 (Ιανουάριο - Μάρτιο) σε 78.875 το 2012.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...