Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερο Wi-Fi σε 80 σημεία της Θεσσαλονίκης

Toυριστικά σημεία, δημόσιοι χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα θα διευκολύνουν χωρίς κόστος τη διαδικτυακή πρόσβαση


Σε διαδικτυακή τροχιά μπαίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος σχεδιάζει να διαθέσει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης.


Ήδη ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν έχει συντάξει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δωρεάν παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, υπηρεσίες δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο θα παρέχονται σε 80 σημεία στο κέντρο και στις περιφερειακές συνοικίες. Πρόκειται κυρίως για τουριστικά σημεία και δημόσιους χώρους αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι πρώτες εφαρμογές θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου και θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2014.

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, προωθείται και η διασύνδεση όλων των περιφερειακών κτηρίων του δήμου Θεσσαλονίκης. Από αυτή την κίνηση ο δήμος επιδιώκει να περιορίσει το κόστος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Μεταξύ των περιοχών όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο ελεύθερα θα είναι οι πλατείες Αριστοτέλους, Αγίας Σοφίας, Ιπποδρομίου, Συντριβανίου, Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Εμπορίου, Κατούνη, Μοριχόβου, Δικαστηρίων, ΧΑΝΘ, καθώς και η κεντρική πλατεία της Τριανδρίας.

Ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ θα υπάρχει επίσης στις πλατείες Καούδη, Συνδίκα, Φαναριωτών, Αίνου, Ίριδος, Γοβατζιαδάκη, Γαλοπούλου, Κυπρίων Αγωνιστών, Δώδεκα Αποστόλων, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παιδαγωγών, Μακεδονομάχων, Ανατολικής Θράκης, Μουσχουντή, Τυρολόης, Δημητρίων, Τερψιθέας, Ρομφέη, Λαοδηγήτριας, Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Γεωργίου, Πετρίδη, Παύλου Μελά, Μαρτύρων, Ελευθερίας και Μιλήτου.

Επίσης, στα γήπεδα του Άρη, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, στο Παλέ ντε Σπορ, στο Ποσειδώνιο, στο Ιβανώφειο, στο εθνικό κολυμβητήριο και στο γήπεδο του Αχιλλέα Τριανδρίας. Free wifi θα διατίθεται και στον Λευκό Πύργο, στις περιοχές του Ζωολογικού κήπου και του Μεγάρου Μουσικής, στο Θέατρο Κήπου, στον Κεδρηνό Λόφο, στο Θέατρο Γης, στους Κήπους του Πασά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο δημαρχιακό μέγαρο, στις φυλακές Επταπυργίου, στην είσοδο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, καθώς και στην παλιά και στη νέα παραλία.

Επιπλέον, στην περιοχή του σιδηροδρομικου σταθμού, στο δημοτικό πάρκιγκ, στη δυτική εισόδο, στα πάρκα της Νέας Ελβετίας, της Περραιβού, της Παπαναστασίου και του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία, στο πάρκο Ανθοκομικής και στο πάρκο της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...