Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κατάληψη στην ΕΒΖ

Κλείνει και τα εργοστάσια ζάχαρης η κυβέρνηση με τη χθεσινή απόφαση για μείωση 10%-12% στο τιμολόγιο της πρώτης ύλης.


Αυτό μεταφράζεται σε περικοπή κατά 30 ευρώ ανά στρέμμα ζαχαρότευτλων, θα έχει αποτέλεσμα να μείνουν ακαλλιέργητα περισσότερα από 35.000 στρέμματα τεύτλων και θα οδηγήσει νομοτελειακά στο κλείσιμο των εργοστασίων, λένε οι καλλιεργητές, που χθες έκαναν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη.


Οι καλλιεργητές απαίτησαν από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ, Λάμπρο Χαραλάμπους, να τους πει, με το συγκεκριμένο τιμολόγιο, ποιο είναι το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας, ποιος είναι ο στόχος και πόσα στρέμματα προς καλλιέργεια περιλαμβάνει. «Να μας ξεκαθαρίσετε αν συνάδελφοί μας, οι οποίοι είναι υψηλόβαθμα στελέχη, εισηγήθηκαν και πόσα στρέμματα να καλλιεργηθούν και πόσα εργοστάσια ζάχαρης να δουλέψουν. Ποιο είναι το επιχειρησιακό πλάνο; Σε τι αποσκοπείτε με το τιμολόγιο που βγάλατε;» ρώτησαν οι καλλιεργητές. «Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα» ήταν η απάντηση που πήραν από τον Λ. Χαραλάμπους, ο οποίος περιορίστηκε να τους πει ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο δ.σ. της εταιρείας.

Στην κατάληψη πήραν μέρος τευτλοκαλλιεργητές και εργαζόμενοι στα εργοστάσια της ΕΒΖ από τον Εβρο ώς τη Λάρισα και απαίτησαν να δοθεί λύση, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, τόνισε ότι η διοίκηση της ΕΒΖ κωφεύει απέναντι στα αιτήματά τους.

Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ / Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...