Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο, μεταξύ των οποίων και ενός 73χρονου με χρέη ύψους 1.032.408 ευρώ.


Συγκεκριμένα, ο 73χρονος διαχειριστής εταιρείας με δραστηριότητα τυπογραφείο-γραφικές τέχνες συνελήφθη, το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα από 29-10-2010 έως 31-01-2012.


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν, πέντε άτομα για μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο.

Αναλυτικά συνελήφθησαν:

•    Στην περιοχή του Λαγκαδά, 52χρονος ως ιδιοκτήτης εργοστασίου πλαστικών, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο ύψους 550.758 ευρώ,

•    Στην περιοχή της Τούμπας, δύο ημεδαποί ηλικίας 47 και 38 ετών, ως ομόρρυθμα μέλη εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας ξυλείας-επίπλων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 78.063 ευρώ έκαστος,

•    Στην περιοχή της Πολίχνης, δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 45 ετών, ως ομόρρυθμα μέλη εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή καροτσών οχημάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ποσού 112.081 και 113.919 ευρώ, αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, ο 54χρονος, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών και 2 μηνών, για τα αδικήματα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, απόπειρας εμπορίας αρχαίων, απάτης, χρήσης πλαστού εγγράφου, υπεξαίρεσης και φοροδιαφυγής κατ’ εξακολούθηση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...