Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Relaunching Europe: Νέες ιδέες για έξοδο από την κρίση

Tο “Relaunching Europe”, η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης «Αποθήκη Γ» και θα αναζητήσει μέσα από διεξοδικό διάλογο, ιδέες και προτάσεις που να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση.

 
Νέοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, αναμένεται να λάβουν μέρος σε έναν ουσιαστικό διάλογο που θα προσφέρει τροφή για σκέψη κι έμπνευση για δράση και πολιτικές πρωτοβουλίες.
 
Η εκδήλωση θα αποτελείται από δυο πάνελ: στο πρώτο, επιτυχημένοι Έλληνες και ξένοι σε διάφορους κλάδους θα μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους. Στο δεύτερο, που θα απαρτίζεται από πολιτικά πρόσωπα και ακαδημαϊκούς θα γίνει συζήτηση στη βάση των παρουσιάσεων του πρώτου πάνελ και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα με στόχο την κατάληξη σε προτάσεις πολιτικής.
 
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας.
 
Σύντομες εισαγωγικές ομιλίες θα κάνουν ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Hannes Swoboda και ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος. Την εκδήλωση θα κλείσει η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ κι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Συλβάνα Ράπτη.
 
Στο πάνελ των πολιτικών θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάνννης Μπουτάρης, ο Ευρωβουλευτής του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματο Liem Hoang Ngoc, ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Δημήτρης Κούτρας κ.α. Καινοτόμες ιδέες και την εμπειρία τους θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων οι: Μάρκος Βερέμης (Upstream), Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (TEDxAthens, Nest Media, Found.ation), Δημήτρης Ρηγόπουλος(Καθημερινή), Νίκος Φιλίππου (πρώην καλαθοσφαιριστής και μάνατζερ της εθνικής ομάδας), Τάσος Φλάμπουρας (Aventurine) και Melanie Ulyatt (One to One Support Services). Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
 
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε όλους.
 
Εγγραφή και πληροφορίες στο www.relaunchingeurope.eu/thessaloniki.
 
Zωντανή αναμετάδοση στο www.relaunchingeurope.eu.
 
Σχόλια και ερωτήσεις μπορείτε να κάνετε και μέσω Twitter (@TheProgressives, #RelaunchEU) και Facebook (www.facebook.com/RelaunchingEurope).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...