Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης σε τρεις συλληφθέντες της αντιτρομοκρατικής

Μετά την καταδίκη τους για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, στη Θεσσαλονίκη. 


Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές φυλάκισης, με τριετή αναστολή, στους τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες.

Ο πρώτος καταδικάστηκε με 4μηνη φυλάκιση για την κατοχή μιας σιδηρογροθιάς και στην απολογία του είπε ότι κατείχε το συγκεκριμένο αντικείμενο επειδή είναι αθλητής πολεμικών τεχνών. Στον δεύτερο επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών επειδή βρέθηκε στο σπίτι του ένα σπρέι πιπεριού και κάλυκες όπλου τα οποία ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε παλιά και άχρηστα.

Το δικαστήριο επέβαλε οκτάμηνη φυλάκιση στον τρίτο νεαρό που κατείχε ένα ξύλινο τόξο και βέλος με μεταλλική αιχμή καθώς επίσης και μαχαίρια. Ο πατέρας του τελευταίου κατέθεσε ως μάρτυρας λέγοντας ότι γνωρίζει την τέχνη του ξυλουργού και κατασκεύασε το ξύλινο τόξο ενώ τα μαχαίρια είναι αναμνηστικά και προέρχονται από την Κρήτη, που αποτελεί τον τόπο καταγωγής τους.

Οι παραπάνω μέχρι να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο κρατούνταν σε άλλη δικαστική αίθουσα υπό την φύλαξη οπλισμένων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) οι οποίοι δεν άφηναν κανέναν να τους πλησιάσει, παρά μόνο τους δικηγόρους.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή και η υπόθεσή του αναμένεται να δικαστεί στις 30 Ιανουαρίου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, στις Συκιές Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών (χασίς και κοκαΐνη), μία σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και ένα αεροβόλο πιστόλι.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...