Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σπείρα με ανήλικοείχε ρημάξει τον δήμο Παγγαίου -Οι 4 δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω αυτοφώρου!

Τελικά, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε την εξιχνίαση των περίεργων επιθέσεων (με κλοπές και εμπρησμούς οχημάτων) στο αμαξοστάσιο του δήμου Παγγαίου, όμως οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι λόγω …παρέλευσης του αυτοφώρου.

Τη σειρά κλοπών και εμπρησμών εις βάρος του δήμου Παγγαίου είχε διαπράξει...

ολόκληρη σπείρα (τέσσερα άτομα – όλοι ημεδαποί), που διέθετε στις τάξεις της ακόμα και έναν 15χρονο! Οι τέσσερις δράστες είναι ηλικίας 15, 21, 32 και 39 ετών και τα στοιχεία τους εξακριβώθηκαν πλήρως από την Αστυνομία. Επιπλέον τους βαραίνουν, όπως αποδείχθηκε, κλοπές οχημάτων και αντικειμένων από ιδιώτες, καθώς και δυο απόπειρες κλοπής (μία σε σούπερ μάρκετ και μία σε βενζινάδικο –όταν αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ξηλώσουν αυτόματο πωλητή βενζίνης, τραβώντας τον με …κλεμμένο αυτοκίνητο).
Η δράση της συμμορίας περιοριζόταν στις περιοχές της Ν. Ηρακλίτσας και της Ν. Περάμου, εκτός από την απόπειρα στο βενζινάδικο –βρίσκεται στο Κοκκινόχωμα Παγγαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, το Αστυν. Τμήμα Ελευθερούπολης και ο Αστυν. Σταθμός Νέας Περάμου βρέθηκαν στα ίχνη των τεσσάρων δραστών ύστερα από έρευνα εβδομάδων και διακρίβωσαν ότι τα μέλη της συμμορίας διέπραξαν –από τις 26 Μαρτίου έως τις 16 Μαϊου, πάντα κατά τις νυχτερινές ώρες- τα παρακάτω εγκλήματα:

• Την 26-03-2011, στη Ν. Πέραμο Καβάλας, αφαίρεσαν από εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου δύο ιδιωτικής χρήσης φορτηγά οχήματα, ιδιοκτησίας του δήμου Παγγαίου. Τα οχήματα ανευρέθησαν (το ένα την 28-03-2011 στην περιοχή Πύργος Φωλεάς Καβάλας και το άλλο την 30-03-2011 σε ορεινή περιοχή της Ν. Ηρακλίτσας Καβάλας) και αποδόθηκαν στο δήμο.

• Την 28-03-2011, στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, τρεις εκ των δραστών προσέγγισαν με ένα από τα κλεμμένα Ι.Χ.Φ. οχήματα του δήμου Παγγαίου τον εξωτερικό χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων και χρησιμοποιώντας το εν λόγω όχημα αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν κερματοδέκτη αυτόματου πωλητή υγρών καυσίμων, έλκοντάς τον με χοντρό σκοινί.

• Την 06-04-2011, στη Ν. Πέραμο Καβάλας, οι ίδιοι δράστες αφαίρεσαν από εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο-μικρό λεωφορείο, ιδιοκτησίας δήμου Παγγαίου, το οποίο ανευρέθη στις 09.30 το πρωί της ίδιας ημέρας σε αγροτική περιοχή του Αγίου Ανδρέα Καβάλας, από αστυνομικούς του Α.Τ. Ελευθερούπολης και αποδόθηκε στο δήμο - πριν ακόμη η ενέργειά τους αυτή γίνει αντιληπτή σε υπαλλήλους του δήμου Παγγαίου και καταγγελθεί αρμοδίως.

• Την 11-04-2011, στη Ν. Πέραμο Καβάλας, οι ίδιοι δράστες αφαίρεσαν από εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου δύο Ι.Χ.Φ. οχήματα, ιδιοκτησίας δήμου Παγγαίου, ενώ προκάλεσαν πυρκαγιά σε τρίτο Ι.Χ.Φ. όχημα, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς. Τα ανωτέρω αφαιρεθέντα οχήματα ανευρέθησαν (το ένα την 21-04-2011 σε παραλιακή περιοχή Ν. Ηρακλίτσας Καβάλας και το άλλο την 29-04-2011 στο σκουπιδότοπο Ελευθερούπολης Καβάλας) και αποδόθηκαν στο δήμο.

• Την 28-04-2011, στη Ν. Ηρακλίτσα Καβάλας, δύο εκ των ανωτέρω δραστών, αφού έσπασαν παράθυρο οδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μάρκας MERCEDES, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ηλεκτρονικό σύστημα GPS και ένα ζεύγος γυαλιών ηλίου, συνολικής αξίας 320,00 ευρώ, κατά δήλωση της παθούσας-ιδιοκτήτριας.

• Την 28-04-2011, στη Ν. Ηρακλίτσα Καβάλας, οι ίδιοι δράστες προσέγγισαν κατάστημα-σούπερ μάρκετ και αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν, προξενώντας υλικές ζημιές από τη θραύση της γυάλινης κεντρικής εισόδου του, πλην όμως ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και τράπηκαν σε φυγή.

• Την 02-05-2011, στη Ν. Πέραμο Καβάλας, οι ίδιοι δράστες αφαίρεσαν Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας FORD ESCORT, και ακολούθως μετέβησαν με αυτό στην Καβάλα, πλην όμως προσέκρουσαν σε κολώνα φωτισμού και το εγκατέλειψαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

• Την 16-05-2011, στη Ν. Πέραμο Καβάλας, οι προαναφερόμενοι τέσσερις δράστες, αφαίρεσαν από τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου ένα Ι.Χ.Φ. όχημα, ιδιοκτησίας δήμου Παγγαίου, το οποίο ήταν φορτωμένο με τρία χορτοκοπτικά μηχανήματα, ένα αλυσοπρίονο, ένα θαμνοκοπτικό, τρία μπιτόνια βενζίνης των 8 λίτρων, ένα πλαστικό μπιτόνι των 80 λίτρων και ένα πλαστικό βαρέλι των 120 λίτρων (που περιείχαν χλώριο), καθώς και διάφορα άλλα εργαλεία και αντικείμενα. Στη συνέχεια, οι τρεις εξ αυτών το μετέφεραν στο 131ο χλμ. της Παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας και του προκάλεσαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς, ενώ τα προαναφερόμενα αντικείμενα δεν βρέθηκαν ακόμη.

Ακόμα ελεύθεροι!
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου των ανωτέρω αδικημάτων. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης για την εξιχνίαση και τυχόν άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
kavalanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...