Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ψωμιάδης: «Οικονομικός στραγγαλισμός του Αριστοτέλειου»

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
« Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα ιστορικό ίδρυμα συνδεδεμένο με την ελεύθερη ελληνική Μακεδονία, αντιμετωπίζει κρίσιμα οικονομικά προβλήματα, λόγω της αλλαγής πολιτικής της κυβέρνησης στη σχέση του κράτους με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα», αναφέρει ο κ. Ψωμιάδης και τονίζει ότι «η μη στήριξη του ΑΠΘ από την πολιτεία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό του ιδρύματος, γεγονός που θα έχει ολέθριες συνέπειες για το ίδιο αλλά και για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης».
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην επιστολή του αναφέρεται ειδικά στο ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, «μιας υπηρεσίας απόλυτα χρήσιμης, ιδιαίτερα για τους φοιτητές χαμηλών εισοδημάτων» και ζητά την άμεση και προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας προκειμένου να μην καταρρεύσει το ΑΠΘ. «Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία δεν αντέχουν ένα ακόμη λουκέτο, με πολλαπλές μάλιστα διαστάσεις. Η τυχόν κυβερνητική ανικανότητα στην πολιτική διαχείριση της κρίσης δεν είναι δυνατόν να βαρύνει τους πολίτες, τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα» καταλήγει ο κ. Ψωμιάδης.
newsbeast.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...