Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κολυμβητήριο Ξάνθης: Αφού το άφησαν στο έλεος, δίνουν 14.000 ευρώ για τα σπασμένα!

Φωτιές πυροδότησε για ακόμη μια φορά το πολύπαθο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης όταν τέθηκε προς συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης... της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου η έγκριση ποσού για την επιδιόρθωση των πρόσφατων βανδαλισμών που είχε υποστεί το κτήριο του κολυμβητηρίου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες άγνωστοι, μέχρι και σήμερα, λεηλάτησαν το χώρο του κολυμβητηρίου σπάζοντας τα περιμετρικά του τζάμια και ξηλώνοντας τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις. Τότε είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στα μέλη της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης αναφορικά με το κόστος επιδιόρθωσης των ζημιών καθώς και το καταλογισμό ευθυνών για τη μη φύλαξη του εγκαταλελειμμένου κολυμβητηρίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο όταν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κλήθηκαν να αποφασίσουν θετικά ή αρνητικά για την έγκριση ενός ποσού της τάξεως των 14.000 ευρώ για την αντικατάσταση των πολυκαρβουνικών τζαμιών του κτηρίου. Θέμα που προκάλεσε την έκρηξη των μελών της αντιπολίτευσης τα οποία υπενθύμισαν εντόνως τόσο στον πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρη Μπένη όσο και στα υπόλοιπα μέλη αυτής δηλώσεις δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης οι οποίες εκτιμούσαν το κόστος της αλλαγής των τζαμιών στα 2.000-2.500 ευρώ. Στο επιχείρημα αυτό της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Επιτροπής ανταπάντησε πως τότε τα μέλη της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για ζημίες που αγγίζουν τις 100.000 ευρώ, και ως εκ τούτου δεν τώρα δεν θα έπρεπε να εξίστανται καθώς βρέθηκε οικονομική λύση.
Το σίγουρο πάντως είναι πως οι δημότες είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσου τα… σπασμένα, καθώς λόγω αμέλειας της δημοτικής αρχής να προστατέψει τη δημοτική της περιουσίας, την οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν αξιοποιεί και αφήνει πλήρως ανεκμετάλλευτη στο έλεος των φθορών του χρόνων και των βανδάλων που λιμνάζουν στην περιοχή.

Θέλουν νέο κολυμβητήριο…
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκε δια στόματος του προέδρου της Επιτροπής κου Δημήτρη Μπένη πως υπάρχει πρόταση για δημιουργία ενός κοινού κολυμβητηρίου των δήμων Ξάνθης, Αβδήρων και Κομοτηνής στην περιοχή των ιαματικών λουτρών της Νέας Κεσσάνης, με το επιχείρημα πως κάτι τέτοιο θα μειώσει κατά πολύ τα έξοδα των τριών δήμων για τη συντήρηση μονάδων κολυμβητικής άθλησης.
ThrakiToday 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...