Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σέρρες: Έληξε η κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου

Έληξε σήμερα, μετά από τρεις ημέρες, η κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου Σερρών από εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα για αργίες και εφημερίες.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την μείωση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου από τα 72.000 ευρώ το μήνα στις 57.000 με συνέπεια την αδυναμία καταβολής δεδουλευμένων από τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξενοφών Εμμανουηλίδης, επειδή ο αριθμός των εφημεριών δεν είναι σταθερός κάθε μήνα και επειδή το ποσοστό πληρότητας δεν είναι σταθερό έπρεπε να κατατεθεί από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου κοστολογημένο πρόγραμμα υπηρεσιών ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν οι δαπάνες.

«Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου κατέθεσαν χτες κοστολογημένο πρόγραμμα υπηρεσιών το οποίο εξετάζουμε για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τους στόχους. Όμως το κόστος των υπηρεσιών δεν είναι σταθερό κάθε μήνα λόγω των εφημεριών και της πληρότητας. Δηλαδή όταν περιορίζουμε τις εφημερίες δίνουμε προτεραιότητα στο να εφημερεύσει πχ ένας καρδιολόγος και όχι ένας οδοντίατρος, γιατί ο καρδιολογικός ασθενής μπορεί να χρήζει άμεσης αντιμετώπισης ενώ αυτός που έχει πονόδοντο μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ένα παυσίπονο και να περιμένει μέχρι το πρωί. Επίσης θα δώσουμε προτεραιότητα να εφημερεύσει ένας παθολόγος ένας χειρουργός και να εφημερεύσουν όλες οι κλινικές σε περίπτωση επιδημίας. Δεν υπάρχει όμως λόγος να εφημερεύει μια κλινική όταν είναι άδεια. Επίσης στις εφημερίες είναι υπερβολικό να αναλογεί μία νοσοκόμα ανά δύο ασθενείς, θα μπορούσαν να αναλογούν δύο ανά έντεκα ασθενείς», ανέφερε ο κ Εμμανουηλίδης.

Όσον αφορά τα δεδουλευμένα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι ανέφερε ότι αυτά θα καταβληθούν, ότι το θέμα προέκυψε γιατί δεν υπήρχε κοστολογημένο πρόγραμμα υπηρεσιών από τα τέλη Μαρτίου και ότι στο εξής δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...