Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για την μαρίνα, την Δευτέρα

   "Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με αποφασιστική συνέπεια λόγων και έργων στην ΕΕ, το ΔΝΤ συνεχίζει το έργο της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας.Με απόφαση λοιπόν της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταφέρεται το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) η αρμοδιότητα παραχώρησης σε τρίτους – μέσω συμβάσεων παραχώρησης – κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων.  Μέσα σ’ αυτά τα 23 που ανακοινώθηκαν είναι και η μαρίνα στην Αρετσού εδώ στην Καλαμαριά."

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και επισημαίνει:
 
    "Η εξέλιξη αυτή φυσικά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια τα λιμάνια οδηγήθηκαν μέσα από μια πορεία ιδιωτικοποιήσεων σε εκχώρηση παραγωγικών τομέων και δραστηριοτήτων τους στο μεγάλο κεφάλαιο (COSCO). Η πρακτική αυτή έχει εφαρμοστεί σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από κυβερνήσεις φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές ή νεοαριστερής διαχείρισης. Αποτελεί δέσμευση προς την ΕΕ, για να προχωρήσουν οι απαραίτητες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.
   Όλα αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με τα φορομπηχτικά μέτρα, τα μέτρα σφαγής κοινωνικών – ασφαλιστικών – εργασιακών - μισθολογικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή μας. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί «ανάπτυξης», αποτελούν εμπαιγμό σε βάρος του λαού. Η ανάπτυξη θα είναι για λίγους ενώ ο λαός θα δοκιμάζει σκληρά στο πετσί του αυτή τη βάρβαρη πολιτική που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
  Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες της Καλαμαριάς να ξεσηκωθούν.  Να αποτρέψουμε να περάσει το νέο έγκλημα της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Καμία ιδιωτικοποίηση λιμανιού και μαρίνας. Τα λιμάνια και οι υποδομές τους, τα μέσα μεταφοράς αποτελούν λαϊκή περιουσία.
 Την Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς θα συζητηθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας της Αρετσούς και με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.  Η μαζική συμμετοχή του κόσμου μπορεί να αποτρέψει αυτό το έγκλημα που πάει να γίνει εδώ στην Καλαμαριά, γι’ αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...