Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

H Κατ. Μάρκου της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στις 10.00 το πρωί όπου είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του καθηγητή Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και Διευθυντή του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος Γεωργίου Ζαλίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η βουλευτής ενημερώθηκε σχετικά με τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας καθώς και για τα νέα έργα που έχουν εγκριθεί και της επιδόθηκαν οι εκθέσεις προόδου των έργων που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης. Επισημάνθηκαν οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις και η αδράνεια των αρμοδίων Υπουργείων στην έγκριση των έργων και ο ορατός κίνδυνος επιβολής βαρύτατων προστίμων από την Ε.Ε.

Η κ. Μάρκου ενημερώθηκε επίσης για θέματα που αφορούν στη λίμνη Βόλβη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της δημιουργίας τεσσάρων νέων προβλητών στη λίμνη Βόλβη, η κατασκευή των οποίων έχει εγκριθεί και εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και του ΕΣΠΑ.

Συζητήθηκαν ακόμη θέματα σχετικά με την υλοποίηση των έργων στο Θερμαϊκό Κόλπο, όπως είναι η χωροθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Θερμαϊκού Κόλπου, με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους μυδοκαλλιεργητές καθώς και για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος που εντάσσονται στο πρόγραμμα Life στην ανατολική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου και στις δράσεις του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμμάτισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά αλλά η πορεία υλοποίησης των οποίων διακόπηκε λόγω της έλλειψης πιστώσεων στους ΚΑΠ και τις προτάσεις της ΠΚΜ να μεταφερθούν κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τέλος συζητήθηκε το θέμα της κατανομής των εδρών ταξί στις περιοχές Λαγκαδά, Βόλβης και Χαλκηδόνας.

Στο τέλος της συνάντησης η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ΠΚΜ για τη σφαιρική ενημέρωση και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεση για στενή συνεργασία και επικοινωνία με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κ. Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...