Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η Κ. Μάρκου στον Αντ. Ρουπακιώτη για την αποσυμφόρηση των φυλακών


Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη συναντήθηκε η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, για το πρόβλημα της υπερπλήρωσης των φυλακών, που έχει ως αποτέλεσμα οι υπόδικοι και κρατούμενοι να παραμένουν επί μακρόν στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Η κ. Μάρκου αναφέρθηκε στις διαστάσεις που έχει ξαναλάβει το θέμα, παρά τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών, καθώς και στην παραβίαση των δικαιωμάτων υποδίκων και καταδίκων από τη συνεχιζόμενη παραμονή τους σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι.

Ο κ. Υπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και ενημέρωσε την κ. Μάρκου για τις προσπάθειες που γίνονται από το Υπουργείο, όπως η προώθηση κρατουμένων σε αγροτικές και σε κλειστές φυλακές, καθώς και ότι πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα.

Για το θέμα της λειτουργίας των νέων φυλακών στα Χανιά και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Δήμο, ο οποίος διεκδικεί την πληρωμή δημοτικών τελών για τις φυλακές, ο κ. Υπουργός πληροφόρησε την κ. Μάρκου ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το Δήμαρχο για την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...